Érmihályfalva is ott volt a “D’ale Porcului” versenyen

Érmihályfalva is ott volt a “D’ale Porcului” versenyen
2015. January 12.
Január 10-én első alkalommal szerveztek nagyszabású sertésfeldolgozó versenyt és fesztivált a nagyváradi Era bevásárlóközpont parkolójában "D’ale Porcului" címmel, amelyre több Bihar megyei község is jelentkezett. Köztük volt Érmihályfalva is.
/vlm/Image/Show/84/
Előtérben az érmihályfalvi "konyha"

A bemutatóra és versenyre huszonhárom Bihar megyei község nevezett: Kisősi, Bors, Biharkaba, Bihardiószeg, Bihardobrosd, Körösgyéres, Köröskisjenő, Madarász, Nagyürögd, Fugyivásárhely, Kispapmező, Papfalva, Robogány, Székelyhíd, Oláhszentmiklós, Váradszentmárton, Mezőtelegd, Tenke, Vizesgyán, Tulka, Rév, Érmihályfalva és Vércsorog, meghívottként egy magyarországi csapat is részt vett Békés megyéből.
A nagyközönség is megkóstolhatta a versenyre készített finomságokat. A helyszínre érkezők a szervezőktől ételjegyeket vásárolhattak, amelyekért egy adag torost, vagy kolbászt, hurkát, tepertőt kaptak.

Az érmihályfalvi csapat tagjai voltak: Oláh Imre, Krizsán Csaba, Biró Imre, ifj.Lupsa János, Todor Maria, ifj.Todor Iulian, Boruț Alexandra. A csapat is tartotta magát a kiíráshoz, vagyis hagyományosan feldolgozta a levágott sertést, készítve egyebek mellett orjalevest, sült oldalast, töltött császárszalonnát és a pálinkáról sem feledkeztek meg.

Sajnos a zsűri nem ítélte díjazásra méltónak csapatunk étkeit, de ismerve tudásukat, nincs kétségünk, hogy annak sem ízletességére, sem küllemére nem lehetett panasz.

Volt ellenben panasz általában a sokfelől érkezett résztvevők részéről a szervezésre.

A rendezvényen, a fellépők sorában, ott volt a Nyíló Akác néptánccsoport is.

Keresés