Érmihályfalva is részese az idei Wass Albert-felolvasómaratonnak

Érmihályfalva is részese az idei Wass Albert-felolvasómaratonnak
2015. February 10.
További 52 helyszín mellett, idén első ízben, Érmihályfalva is részese lesz a Wass Albert felolvasómaratonnak, február 20-án, "A kő marad"-év egyik programjaként. Február 19-ig lehet jelentkezni résztvevőnek.
/vlm/Image/Show/84/
Az esemény plakátja (a kezdési idő világszerte a helyi időszámitáshoz idomul)

A Wass Albert-felolvasómaraton egy debreceni diák kezdeményezésére indult el 2003-ban, célja pedig ily ódon is népszerűsíteni az író munkásságát (további részletek ide kattintva).
Az ötlet híre hamar terjedt, következő évben 13 helyszínen több ezren olvastak egy időben, idén pedig már 53 helyszín jelentkezett be előzetesen, ők a jelentkezés sorrendjében:

ENCS, SIÓFOK, ZALASZABAR, KARCAG, DOMBÓVÁR, POMÁZ, BUDAPEST, CSÁNY, EGER, HÓDMEZŐVÁSÁRHELY, PÉCS, NAGYBÁNYA, SZEGED, KECEL, KAPOSVÁR, SZALAFŐ, NEW YORK, NAGYKANIZSA, NYÍRBÁTOR, DUNAÚJVÁROS, KESZTHELY, PILISSZENTKERESZT, MISKOLC, LOS ANGELES, ÉRSEKÚJVÁR, HATVAN, KŐBÁNYA, TAPOLCA, RÁKOSCSABA, HARSÁNY, BONYHÁD, PÉCS-VASAS, SÁROSPATAK, GYÖNGYÖS, JÁSZFÉNYSZARU, ZENTA, OSTOROS, BAKONYCSERNYE, MILEJSZEG, ZSELICSZÉPLAK, KISPEST, DEBRECEN, ÉRMIHÁLYFALVA, VESZPRÉM, KOLTÓ, PÉCSVÁRAD, TÖRÖKSZENTMIKLÓS, DUNAHARASZTI, HAJDÚSZOBOSZLÓ, BAJA, SZÉKESFEHÉRVÁR, ÁTA, CSORNA.
A listán idén először ott van Érmihályfalva is, mivel a Máté Imre Városi Könyvtár könyvtárosai – Gheri Judit és Szalai Ilona – “A kő marad”-év keretében sikeresen regisztráltak a szervezőknél.

Ennek megfelelően február 20-án, pénteken helyi idő szerint 19 órakor az egységes programnak megfelelően megkezdődik a felolvasás, melyben bárki részt vehet kortól és nemtől függetlenül, aki egy kedvenc regényrészletét vagy egy verset olvasna fel (nem csak Wass Alberttől) maximum 10 – 15 percben.
Élve a szervezők adta lehetőséggel, helyben nem tervezik a 25 órás folytonos felolvasást, ám várják a minél több jelentkezőt február 19-ig a könyvtár Facebook-oldalán, a bibliotecavlm@yahoo.com villanyposta címen, illetve a 0359-238807-es telefonszámon (8 és 16 óra között).
A részleteket folyamatosan nyomon lehet követni a felolvasómaraton saját Facebook-oldalán is.