Érmihályfalva madártávlatból

Érmihályfalva madártávlatból
2014. May 16.
Ovidiu Pop fotóművésznek, az Érmellék 2009 Fotóklub nagyváradi tagjának a város felett készült fotóiból nyílt kiállítás pénteken kora délután a zsinagógában.
/vlm/Image/Show/84/
Újabb kiállítás helyszíne a zsinagóga

A tavaly őszi után már másodszor adott helyet kiállításnak a zsinagóga, újra bizonyítva, hogy nagyszerűen alkalmas erre a célra. A pannókon ezúttal Ovidiu Pop fotóművésznek, az Érmellék 2009 Fotóklub nagyváradi tagjának azok a felvételei voltak láthatóak, melyeket a város felett repülővel elszállva készített. A tárlat iránt érdeklődők már a megnyitó előtt böngészték a fotókat, szinte mindenki saját utcáját, saját házát, udvarát kereste. Volt, aki még az udvaron lévő kutyáját is felfedezte.
A megnyitón Nyakó József polgármester örömmel üdvözölte újabb helyi kiállításán Ovi Popot, szavai szerint minden érmihályfalvi kötődésűre szüksége van a városnak, még inkább azokra, akik öregbítik a város hírnevét.
Ovidiu Pop a maga során úgy fogalmazott: büszke arra, hogy a Nyíló Akác Napok egyik “kulturális programja” lehet. Hozzátette: a fotók nem művészi igénnyel készültek, inkább a dokumentálás volt a célja.
A fotóművész egyik fotójának – amelyik a Városháza és környékét ábrázolja – kinagyított változatát adta ajándékul a polgármesternek, de a látogatók sem maradtak meglepetés nélkül: a fotókkal díszített hűtőmágneseket kaptak a kiállítótól.
A kiállítás a fesztivál ideje alatt nézhető meg, a zsinagóga bejáratán lévő telefonszámon történő egyeztetés után.

Keresés