Érmihályfalva – Nyíradony: Együttműködés a sportban

Érmihályfalva – Nyíradony: Együttműködés a sportban
2012. December 5.
Gyerekek sportolási körülményeinek javítását célzó közös pályázattal nyert támogatást az Unirea és a Nyíradonyi VVT Klub. Az Unireával a Nagyváradi Sportiskola is együttműködne.
/vlm/Image/Show/84/
Sportvezetők a Polgármesteri Hivatalban
A Nyíradonyi Városi Verseny- és Tömegsport Klub (Hajdú Bihar megye) illetve az Unirea Sport Club nyár elején írt alá együttműködési szándéknyilatkozatot, és nyújtott be közös pályázatot a Nemzeti Együttműködési Alaphoz “Sporttevékenységre és egészségmegőrzésre irányuló tehetségkutató és gondozó rendezvénysorozat” címmel.
A pályázat kizárólag csak gyerekekre vonatkozik, célja: edzőtáborok megtartása, edzők továbbképzése, edzőmeccsek és elméleti képzések megszervezése, felszerelések vásárlása, sportösztöndíjak odaítélése.
Fele Attilától, az Unirea elnökétől megtudtuk: a nyíradonyiak személyes kapcsolat, id.dr.Lunczer János, a klub korábbi vezetőségi tagjának révén kerültek kapcsolatba az érmihályfalviakkal, a közös pályázat elkészítéséhez.
Az elmúlt héten érkezett a jó hír: a pályázat nyert, a megkapott összeg 5.962.500 forint, ami fele-fele arányban oszlik meg a felek között, az érmihályfalviakra 0% önrész hárul.
Fele Attila elmondta, hogy az Unirea esetében a 3 gyerekcsapat, illetve a nemrég – a pályázat leadása után – megalakult leány kézilabdacsapat látja majd hasznát a pályázatnak. A feslorolt célok és lehetőségek között két szakmai edzőtábor megtartására lesz lehetőség, ezek közül az egyiket az Unirea szervezheti, illetve 5 gyerek kaphat sportösztöndíjat.
Kedden délben dr.Moldovai István, a nyíradonyi klub elnöke egy ottani önkormányzati képviselő társaságában látogatott a Polgármesteri Hivatalba, ahol Nyakó József polgármester, Fele Attila, Ruszkai Zsolt, az Unirea alelnöke, id.dr.Lunczer János, Szabó Zoltán, az Unirea utánpótlás-nevelési vezetője, illetve Kovács Attila, a Helyi Tanács szakbizottsági tagja fogadták őket . Megbeszélték a pályázat lebonyolítási módját, az ütemtervet. Legközelebb jövő kedden Nyíradonyban találkoznak, ahol már az edzők konkrét munkatervet készítenek, pontosítva, hogy mit, mikor, hogyan. A pályázat lebonyolításának határideje 2013. március 31.
Fele Attila arról is beszámolt, hogy a Nagyváradi Sportiskola partnerségi együttműködés szándékával kereste meg az Unireát, melynek célja a térség tehetségeinek felkutatása. Jelezték készségüket, hogy igény esetén akár magyar nyelvű IX. osztályt is indítanának a sportiskolában.

Keresés