Érmihályfalvai gyerekek a megyei mesevetélkedőn

Érmihályfalvai gyerekek a megyei mesevetélkedőn
2013. February 6.
Az elmúlt héten zajlott le Nagyváradon a "Mesék szárnyán" mesevetélkedő megyei szakasza, melyen három érmihályfalvai csapat is az élmezőnyben végzett.
/vlm/Image/Show/84/
Kisdiákok a megyei mesevetélkedőn

Az elmúlt héten zajlott le Nagyváradon a “Mesék szárnyán” elnevezésű mesevetélkedő megyei döntője. Erre Érmihályfalváról, illetve körzetéből összesen tíz csapat jutott be (6 érmihályfalvai, 2 érkörtvélyesi, 1-1 érsemjéni és szalacsi), a korábbi helyi és régiós elődöntőkből (az akkori tudósítás ide kattintva olvasható).

A megyei szakaszt a Partiumi Egyetem étkezdéjében tartották, 36 csapat részvételével. Az asztalokon előre elhelyezett számok jelezték, melyik csapat hol foglalhat helyet. A feladatok megoldása után az azok javítását végző tanítónénik egy emeleti osztályba vonultak.

A csapatok pontos végső sorrendjét e pillanattig sajnos nem tudjuk, azt azonban igen, hogy az érmihályfalvai csapatok közül három is az első tizenkettő közé került, de nem az első négy közé – ez jelentené azt, hogy részt vehetnek az országos döntőn. Erre korábban már számos esetben volt példa – sajnos idén nem így lesz, ennek ellenére természetesen minden csapatot dicséret illet. Az említett három csapat: Eperkék (Gábor Éva tanítónő), Kutyusok (Karászi Éva – Király Zsuzsanna tanítónők), és Skorpiók (Mustean Judit tanítónő). “A gyerekek nagyon jól érezték magukat, aztán McDonald’s gyorsétteremben is volt alkalom egy kis feszültség-levezetésre” – tudtuk meg Gábor Éva tanítónő beszámolójából.

Keresés