Érmihályfalvai hívek a Szent László zarándoklaton

Érmihályfalvai hívek a Szent László zarándoklaton
2013. April 29.
Mintegy hetven érmihályfalvai vett részt a vasárnapi zarándoklaton, a Szent László tiszteletére tartott szentmisén és körmeneten Nagyváradon. Jövő vasárnap a Jubilate Deo kórus fog szolgálni a Bazilikában.
/vlm/Image/Show/84/
Az érmihályfalvai egyházközség zárándokai a Bazilika lépcsőjén

A hagyományoknak megfelelően az idei nagyváradi Festum Varadinum eseménysorozat egyházi része is Szent László király tiszteletére tartott ünnepi szentmisével, majd azt követő körmenettel zárult április 28-án, vasárnap.
A szentmisét Böcskei László megyés püspök celebrálta, szentbeszédet mondott dr.Kovács F. Zsolt, a püspökség irodaigazgatója. A körmenet során a sokaság a Bazilikából indulva, majd oda visszatérve megkerülte a Petőfi parkot, a hívek tiszteleghettek Szent László ereklyéje előtt.
Mivel Húsvét V. vasárnapja is volt, ami egyházmegyei zarándoknap is egyben, sokan érkeztek az eseményre az egész megyéből, más megyékből, és a határon túlról is.
Az érmihályfalvai római katolikus egyházközség is képviseltette magát, egy autóbusszal, illetve számos személygépkocsival összesen mintegy hetvenen utaztak a megyeközpontba.

Mint Bokor János kántortól megtudtuk, a püspöki palota kapujától énekelve vonultak be a templomba Pálos István atya vezetésével, ahol a mikrofonba bemondták, hogy honnan és hányan érkeztek. A mise végén részt vettek a körmeneten, melynek végeztével elkészült a csoportkép is.
A mise végén Fodor József vikárius közhírré tette: jövő vasárnap az érmihályfalvai Jubilate Deo kórus fog szolgálni a 11.30 órakor kezdődő szentmisén.

Keresés