Érmihályfalván készült alkotások Margittán

Érmihályfalván készült alkotások Margittán
2017. November 21.
Az érmihályfalvi Értékteremtő Alkotótáborban készült alkotásokból nyílt kiállítás Margittán.
/vlm/Image/Show/84/

Margitta, a művelődési ház felújítása óta, azon szerencsés helyzetben van, hogy az emeleti részen kialakított galériában, folyamatosan helyet tud adni művészeti kiállításoknak. A megnyitón a helyi művészek mutatták be alkotásaikat, most pedig az ő meghívásukra az érmihályfalvi Értékteremtő Alkotótáborban készült munkák díszítik a galéria falait.

Az elsőalkotótábort 2007- ben szervezték meg, meghatározott tematikával. A résztvevő művészek száma egyre gyarapszik és mivel anyaországiak, szlovákiai és lengyel művészek is aktív alkotói a tábornak, az évek során nemzetközivé vált. Margitta képzőművészei is meghívást kapnak rá, melyet a most azzal viszonoztak, hogy ők biztosítottak kiállítási lehetőséget. A kiállítást a festmények mellett grafikák, csont- és fafaragások, valamint bőr- és porcelánfestések tették gazdagabbá, látványosabbá. Csontfaragásokat a magyarországról érkezett Keresztessy Csaba állított ki. Az érmihályfalvai alkotókat elkísérte a kiállítás megnyitójára Karsai Attila alpolgármester és az érmihályfalvi Helyi Tanács kulturális szakbizottságának elnöke, Gábor Éva. Elsőként Papp Gábor margittai képzőművész köszöntötte a képzőművészeket és a műélvezőket. Megköszönte azt, hogy a margittaiak mindig meghívott vendégei az érmihályfalvi alkotótábornak, a barátságukat, majd felkérte a Gyöngyvetők népdalkórust, hogy énekükkel színesítsék az eseményt. Vezetőjük Deák Andrea, civil szervezetük a Pro Folk nevében mondott köszöntő beszédet. Az érmihályfalvi vendégek közül az alpolgármester, majd Gábor Éva méltatta az alkotókat és az alkotásokat. Előbbi ígéretet tett arra, hogy a város továbbra is finanszírozza az alkotótábort. A művelődési ház nevében Demeter Veronica igazgatónő mondott beszédet. Hangsúlyozta, hogy mindig szívesen fogják fogadni a vendégművészek alkotásait.

A kiállításon 23 művész tette közszemlére munkáit az igen szépszámú látogatónak. A látogatók magas száma hűen tükrözi azt, hogy Margitta lakossága igényli a kulturális rendezvényeket.

(erdon.ro)