Érmihályfalvára került a Bodola-díj

Érmihályfalvára került a Bodola-díj
2019. July 9.
A Bodola Gyula Díj nyolc éves létezése óta most másodszor került az Érmihályfalvi Unirea labdarúgójához.
/vlm/Image/Show/84/

A Bodola Gyula Díjat a Bihar Megyei RMDSZ szervezete 8 évvel ezelőtt azzal a nem titkolt céllal alapította, hogy a labdarúgás területén is kapcsolatot teremtsen a dicső múlt és a remélhetőleg fényes jövő között. A díj megalapításával és annak odaítélésével a szervezet a fiatal, tehetséges, és nem utolsó sorban magyar nemzetiségű labdarúgókat igyekszik ösztönözni egyrészt a folytatásra másrészt pedig a továbbfejlődésre. A díj elnevezése nem véletlen, hiszen arról a Nagyvarádhoz, illetve Bihar megyéhez szorosan köthető labdarúgóról kapta a nevét, aki méltó képviselőjeként az erdélyi magyarságnak, a határváltoztatásoknak is betudhatóan helyt kellett és helyt tudott állni 13 alkalommal a magyar és 48 alkalommal a román válogatottban is. Nem mellékesen 1943-ban az év játékosának is megválasztották Magyarországon. A Bihar megyei RMDSZ neves szakembereket felvonultató bizottságot hozott létre, mely az alapítástól számított minden labdarugó szezon végén odaítéli ezt a díjat egy arra az egész éves teljesítményével méltó módon rászolgáló fiatal magyar nemzetiségű igazolt labdarúgónak.

Idén nyolacdszor kerül átadásra az RMDSZ Bihar megyei szervezete által életre hívott Bodola Gyula díj, amely 2011-ben Biharra, 2012-ben Hegyközpályiba, 2013-ban Érmihályfalvára (Sándor Krisztián révén – szerk. megj.), 2014-ben Nagyszalontára, 2015-ben a Belényesi-medencébe, 2016-ban Borsra, 2017-ben Nagyszontára, tavaly pedig Székelyhídra került. A 2018-2019-es szezon kiértékelése után a testület Solymosán Ferencnek, az Érmihályfalvi Unirea fiatal játékosának ítélte oda a díjat.

Solymosán Ferenc 2000. április 15-én született Margittán. 2011. augusztus 18-a óta igazolt játékosa az Érmihályfalvi Unirea labdarúgó klub utánpótlás-nevelő szakosztályának, 17 évesen már stabil tagja lett az Unirea felnőtt együttesének, s azóta is töretlen a fejlődése. Szélső középpályás, mindkét oldalon bevethető, fő erénye, hogy igazi csapatjátékos, aki példaértékű hozzáállással, tudatosan próbál fejlődni. Mindemellett technikás, gyors labdarúgó. Tanulmányait az Érmihályfalvi Mezőgazdasági Líceumben végezte. A fiatal labdarúgót Cseke Attila, parlamenti képviselő, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének elnöke köszöntötte: „Gratulálok Érmihályfalvának, az ottani embereknek, a szurkolóknak, nélkülük nem lenne olyan nagy múltú és elismert a labdarúgásuk, mint amilyen jelenleg is. Ferencnek azt tudom mondani, hogy amennyiben kinövi az érmelléki focit, ne felejtse el honnan indult, a gyökereit, az itteni magyarságot, mert oda midig tárt karokkal várják majd vissza…

(Bihari Napló)