Érmihályfalvi aratók Hajdúnánáson

Érmihályfalvi aratók Hajdúnánáson
2023. July 12.
Arato2

Tizenötödik alkalommal került sor a Hagyományőrző Aratók Találkozójára testvértelepülésünkön, Hajdúnánáson, melyre Érmihályfalva is meghívást kapott, így július 8-án kora reggel  az érmihályfalvi aratócsapat kaszákkal, sarlókkal  felszerelkezve vágott neki az útnak.

A lelkes csapat tagjai: Ari Erzsébet marokszedő ( aki most ünnepelte a 75. születésnapját!), Gyarmati Ilona kötélkészítő, Kiss Balázs kaszás és Gazsi Szabolcs kévekötő voltak, a delegáció vezetője  Borbély Csaba.

A hagyományőrző rendezvénynek a hajdúnánási Nyakas-Farm adott otthont, mint eddig minden alkalommal. A több éves hagyománynak megfelelően a csapatok felkészülten érkeztek, alkalomhoz illő viseletben , vidám hangulatban. 13 csapat vett részt az aratók találkozóján, érkeztek csapatok Csíkszeredából, a lengyelországi Ustronból, valamint Magyarország több településéről. Miután az aratók összemérték tudásukat, jött a megérdemelt pihenés és kikapcsolódás. A családias hangulatú rendezvényen finom ételek, szíves vendéglátás,  nótaszó  és különböző kulturális programok várták a vendégeket. A program egyik kiemelkedő mozzanata a Magyarok Kenyere átadásának ünnepi eseménye volt.

A zsűri ebben az évben azt értékelte, hogy a csapatok miben tűnnek ki. Ez alapján lelkes aratóink elismerő oklevélben részesültek a szép kévék és tiszta tarló munkájukért.

Az életvidám és energikus érmihályfalvi csapat élményekkel gazdagon tért haza,  izgalommal várván a jövő évi megmérettetést.

Borbély Csaba

Keresés