Érmihályfalvi cserkészek a szövetségi táborban

Érmihályfalvi cserkészek a szövetségi táborban
2013. August 26.
Érmihályfalvi cserkészek is részt vettek az elmúlt héten a Bihar Megyei Cserkészek Ifjúsági Szövetségének (BICSISZ) harmadik nyári szövetségi táborában, Felsőlugason.
/vlm/Image/Show/84/
A csoportban ott vannak az érmihályfalvi cserkészek is (fotók: Tőtős Norbert)

Az Örvénd melletti Felsőlugason tartották meg az elmúlt héten a BICSISZ harmadik szövetségi táborát, melyben összesen 230 fő vett részt, a felnőttek mellett 14 település cserkészcsapatainak képviseletében 200 gyerek.

A nyár elején szárnyat bontott érmihályfalvi cserkész csapat első alkalommal képviseltette magát nagyobb, megyei szintű táborozáson az érsemjéniek, a szalacsiak, az érkörtvélyesiek, a paptamásiak, a köröstárkányiak, a belényesújlakiak, a margittaiak, a szentjobbiak, az ottományiak, a várasfenesiek, a bogyoszlóiak, az albisiak, és a hegyközcsatáriak mellett.
A táborozást Borsi Imre Lóránt BICSISZ-elnök, és Horváth Béla szövetségi alelnök vezette, az érmihályfalvi négy gyerekkel Széles Csilla és Gliga Judit cserkészvezetők voltak jelen.
A gyerekeknek több előadást is tartottak, például a cserkészet törvényeiről és történetéről, a használt jelekről, a csomózási technikákról, az elsősegélynyújtásról, vallási ismeretekről. Természetesen a programban szerepelt sok játék, vetélkedő, melyek során pontokat gyűjthettek a csapatok, a végső győzelmet a szentjobbiak szerezték meg.
Az érmihályfalvi cserkészek csoportját illető információ, hogy az iskolaév megkezdését követően újra toborzást fognak tartani.

Keresés