Érmihályfalvi delegáció járt Hevesen

Érmihályfalvi delegáció járt Hevesen
2013. November 11.
Érmihályfalvi küldöttség járt Heves városában, ahol az elmúlt hét végén Márton Napi Vigasságok címmel tartottak eseménysorozatot. (erdon.ro)
/vlm/Image/Show/84/
Az érmihályfalvi süteményes asztal a hevesi sportcsarnokban

Érmihályfalva és Magyarország azonos nevű megyéjében található Heves városa tavaly került kapcsolatba egymással – hol máshol, mint – a Felvidéken, tudtuk meg Karsai Attila alpolgármestertől. Mindkét város testvérvárosa ugyanis a szlovákiai Tornaljának, és utóbbi városnapján “futottak össze”, amikor is Balázs Ferenc hevesi alpolgármester látogatásra hívta meg az érmihályfalviakat.

Erre kerül sor az elmúlt hét végén, amikor 11 fős érmelléki delegáció vett részt a Márton Napi Vigasságoknak elnevezett eseménysorozat több rendezvényén is.

A küldöttség tagja volt az érmihályfalvi kultúrház vezetője, Borbély-Simon Csaba, aki azzal a szándékkal utazott, hogy a két fél közötti kulturális kapcsolatokat próbálja “sínre tenni”. Ajánlatában szerepelhetett a városi kórus, a fotóklub, a néptánc-, a képzőművészeti- és színjátszó csoport alkotta elég színes paletta, ugyanakkor már a jövő évi Nyíló Akác Napokon lehet, hevesi vendégeket is köszönthetnek.
A sport terén már labdába is rúgtak, hiszen a Marci Kupa kispályás focitornán részt is vett érmihályfalvi gárda, mely a 10 csapatos mezőnyben a 6. helyet csípte el.

A programban szerepelt “Őszi süti party”, melyen 10 fajta süteménnyel mutatkoztak be az érmihályfalvi ízek. Ezeket úgynevezett kóstolójegyek megvásárlásával lehetett meggusztálni, hogy a közönségdíj gazdára találjon. Az érmihályfalviak édes, sós, és leveles tészta kategóriájában szálltak versenybe, és a Kemence Díjat (alábbi képünkön) vehették át, összesen 174-en álltak meg egy kóstolásra asztaluknál.

A két város közötti kapcsolatnak mindenképpen lesz folytatása, összegzett a látogatás után Karsai Attila alpolgármester.

(erdon.ro)

Keresés