Érmihályfalvi diákok az élesdi szépolvasó versenyen

Érmihályfalvi diákok az élesdi szépolvasó versenyen
2014. April 14.
Az élesdi elméleti líceum és a Castrum Egyesület közös szervezésében hatodik alkalommal rendezték meg a Lugosi Mihály szépolvasó versenyt a környék, Bihar- és Szilágy megye, illetve az anyaországból érkezett harmadik és negyedik osztályos tanulói részére. Először voltak jelen érmihályfalvi diákok, kiknek szerepléséről Gábor Éva tanítónő írt összefoglalót.
/vlm/Image/Show/84/
A hatodik szépolvasó versenyt tartották Élesden

“Bár munkádon más keres, / dolgozni csak pontosan, szépen, / ahogy a csillag megy az égen, / úgy érdemes.”

Engedtessék meg nekem, hogy közlendőm a költőóriás, József Attila szavaival indítsam, hisz ez a gondolat érvényes bárhol, bármikor azok számára, kik “tiszta szívvel” ápolják anyanyelvünket, akár verset mondanak, írnak, akár magyarul olvasnak.Egyébként úgy érzem, a Költészet Napja alkalmából is időszerű emlékezni e sorokra. Olvasni szerető és könyvbarát kisdiákok, tanítóikkal együtt, elindultunk április 10-én Élesdre, hogy részt vegyünk a VI. Lugosi Mihály Nemzetközi Szépolvasó Verseny döntőjén.
Érmihályfalva idén először képviseltette magát e versenyen.Tizenkét lelkes gyerek várta, hogy a számukra teljesen idegen környezetben bizonyíthassa rátermettségét. Szívélyes fogadtatásban volt részünk, Ciavoi Andrea főszervező tanítónéni és segítői kedvesen üdvözöltek minket. Rövid igehírdetéssel kezdődött a verseny, majd Bíró Rozália szenátorasszony köszöntött mindenkit, a tőle megszokott kedves, szép szavakkal. Később a szervezők és a zsűri tagjai szóltak. Mivel több mint hetven III. és IV.osztályos diák jutott a döntőbe, két osztályban zajlott egy időben a verseny. A III.-osok kategóriájában, Nyakó Melinda tanítónéni osztályát (III.E.) Biri Csilla és Muresan Alex képviselte, míg Felvinczi József tanítóbácsi (III.F.) Pap Kamillát készítette föl a versenyre. A IV.D. osztályból Gábor Éva tanítónő öt kisdiákja – Somogyi Csilla, Boldog Donáta, Mustean Panna, Szalai Alíz és Szávó Vivien -,Nagy Brigitta tanítónéni osztályából (IV.F.) Fodor Zoltán és Józsa Zsanett, valamint Belényesi Katalin tanítónéni osztályából (IV.E.) Győrfi Viktória és Lehoczki Brigitta versenyzett. Két megmérettetés is várt a gyerekekre. A két versenyszakasz közti szünetben a vendégeket süteménnyel, kávéval, hűsítővel kínálták. Az első részben egy, az általuk választott mesét vagy ismeretterjesztő szöveget kellett felolvasniuk, később pedig a zsűri által kiválasztott ismeretlen szöveget kapták kézbe. Nem volt könnyű, de tanítványaink ezúttal is bátran helytálltak. Úgy olvasták az ismeretlen szöveget, mintha csak saját osztályukban, barátaik előtt olvasnának. Kitartó, pontos munkájuk most is meghozta gyümölcsét, hisz Somogyi Csilla (IV.D osztály) megszerezte a jól megérdemelt II.helyezést, Fodor Zoltán (IV.F.osztály) a III. helyezést, és a többi diák is mind különdíjakban részesült. Elmondhatjuk tehát,hogy érdemes “pontosan, szépen” dolgozni!
Minden résztvevő tanuló oklevelet, ajándékot és finom ebédet kapott, köszönhető ez a sok-sok lelkes támogatónak. A három tagú zsűrinek nem volt ez alkalommal sem könnyű dolga. Ez úton is köszönjük munkájukat. Nagyon jól éreztük magunkat, számos élménnyel gazdagodtunk, új barátokat szereztünk. Köszönjük a lehetőséget a verseny szervezőinek!
Kedves érmihályfalvi versenyző gyerekek, köszönöm nektek is odaadó munkátokat, példás helytállásotok! Tanítótársaimnak pedig külön köszönet, hogy mellém álltak és segítették munkámat! További sikeres ténykedést kívánok mindenkinek! Nem utolsó sorban pedig köszönjük iskolánk vezetőségének és buszvezetőnknek az utaztatást!

Keresés