Érmihályfalvi diákok eredményes szereplése

Érmihályfalvi diákok eredményes szereplése
2015. April 1.
Ökológiai és környezetvédelmi témájú versenyen szereztek előkelő helyezéseket a középiskola diákjai. Truczkai Erika tanárnő beszámolója.
/vlm/Image/Show/84/
Az ökológiai verseny résztvevői

A Vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium a Természetbarát Diákkörének kezdeményezésére 2001-ben indította el a Felső-Tisza ökorégióban az egymással szomszédos országok (Magyarország, Románia, Szlovákia, Ukrajna) oktatási intézményeiben tanuló fiataloknak meghirdetett „Közös Ügyünk”; környezeti nevelési, ifjúságcsere programot. Az eltelt idő alatt több mint kétszáz iskolát szólítottak meg e négy országra kiterjedő rendezvénysorozattal. Évente 150-160 iskolai csapat kapcsolódott be a kiküldött feladatsorok megoldásába.

Célkitűzésük, hogy felhívják a felnövekvő generáció figyelmét arra, hogy növekvő problémáinkat (pl.: globális felmelegedés, illegális hulladékok, árvizek folyóink mentén, stb.) az anyanyelvtől függetlenül, csak együtt, közösen tudjuk megoldani. Éppen ezért a programsorozat tervezői úgy döntöttek, hogy ebben az évben újra meghirdetik XI. Közös Ügyünk néven, a Nemzetközi Környezeti Nevelési Vetélkedő és Ifjúsági Csereprogram rendezvénysorozatot.

Az Érmihályfalvi 1. Számú Mezőgazdasági Főgimnázium diákjai ebben az évben is részt vettek az ökológiai és környezetvédelmi témájú versenyen. Az előző évekhez hasonlóan az iskolai csapatai eredményesen szerepeltek a megmérettetésen. Truczkai Erika tanárnő és csapata (Barabás Nikoletta, Loményi Anita és Nagy Barbara XI. osztályos diákok) IV. helyezést ért el, míg Miklo Aurica tanárnő és csapata (Kecskés Szalai Lénárd, Kiss Virág és Nagy Bettina IX. osztályos tanulók) a VIII. helyen végeztek a 153 résztvevő csapat közül.

A legeredményesebb csapatok és felkészítőik meghívást kaptak a 2015. március 27-28 között szervezendő, 2 napos, szakmai programokkal összekötött Nemzetközi Ifjúsági Találkozóra, Vásárosnaményba. A díjazottak részt vettek a Víz Világnapja 2015 ünnepségen és konferencián – ahol átvehették az okleveleket és díjaikat -, valamint egy szakmai kiránduláson.

Keresés