Érmihályfalvi diákok négy országos versenyen

Érmihályfalvi diákok négy országos versenyen
2015. May 1.
A tanév végéhez közeledve az iskolai versenyek utolsó szakaszaihoz, az országos döntők időszakához érkeztünk. Április utolsó hétvégéjén négy országos döntőt is rendeztek, az ezeken elért érmihályfalvi eredményeket Boros Emőke tanárnő szedte csokorba.
/vlm/Image/Show/84/
A vidám verselők V.-VIII. osztályos korosztálya, alább az I.-IV. osztályosok (fotók: Szatmári Friss Újság)

A Zelk Zoltán Gimnázium diákjai nagyon ügyesek voltak ebben az évben is, hiszen többen is átküzdötték magukat a körzeti és megyei fordulókon, eljutván négy országos versenyre is, a legjobbak között képviselve iskolánkat. Április 25-én ugyanabban az időpontban négy országos döntőt is tartottak, mindegyiket a magyar nyelv és irodalom területén.

Kolozsváron rendezték meg az Adj, király, katonát! anyanyelvi verseny országos döntőjét, melyen egy érmihályfalvi diák szerezte meg az első helyet, Kelemen Lilla Kornélia (VIII.B.), felkészítő tanára Fele Tímea (csatolt képünkön).
Szintén Kolozsváron szervezték a Simonyi Zsigmond Helyesírási Verseny döntőjét, melyen Csomós Roland (VIII.B.) korosztályában a tizedik legjobb “helyesíró” lett az országban, felkészítő tanára Boros Emőke Blanka.
Nagyváradon , a Fürkész anyanyelvi verseny országos szakaszán Mészáros József (VIII.D.) a második helyet szerezte meg, felkészítője Fele Tímea.
Ugyanebben az időpontban Szatmáron zajlott a Vidám Versek Versmondó Versenyének országos döntője, melyen Bihar megyét 11 diák képviselte, akik közül öten kaptak díjat, köztük mindhárom érmihályfalvi versenyző: Kovács Csenge Nárcisz (VIII.B., felkészítője Boros Emőke Blanka) – I. dicséret (IV. hely); Somogyi Csilla (V.C., felkészítője Szabó Emőke) – II. dicséret (V.hely); Molnár Boróka Lilla (IV. osztály, felkészítői Csengeri Erika és Szalai Hajnalka tanító nénik) – különdíj.
Mindannyiuknak gratulálunk, büszkék vagyunk ezekre a diákokra, akik ilyen szinten és ilyen eredményesen képviselték iskolánkat és városunkat.

Keresés