Érmihályfalvi gyerekek a VI. Határmenti Néptánctáborban

Érmihályfalvi gyerekek a VI. Határmenti Néptánctáborban
2013. July 17.
Tizenegy érmihályfalvi gyerek vesz részt a VI.Határmenti Néptánctáborban, Nagyszántón. Valamennyien jól vannak, naponta kétszer - délelőtt és délután - van néptáncoktatás.
/vlm/Image/Show/84/
A Nagyszántón tartózkodó érmihályfalvi csoport

Hétfőn kezdődött meg (és szombaton zárul) a Bors községhez tartozó Nagyszántón a VI.Határmenti Néptánctábor.

Amint arról beszámoltunk, a táborban idén nem vesznek részt a Nyíló Akác néptánccsoport legnagyobbjai, viszont a kisebb csoportok – Fürge Lábak, Apró Lábak – tagjainak egy része igen. Ők a helyiek mellett szalárdi, paptamási, bihari, nagyváradi, helyközpályi és borsi gyerekekkel és fiatalokkal együtt vesznek részt a foglalkozásokon, összesen mintegy 220-an.
A mihályfalvi “delegációt” 11 gyerek alkotja, illetve Borbély-Simon Andrea csoportvezető, és Rencz Norbert, a Nyíló Akác tagja. A gyerekek közül tízen a középső csoportban vesznek részt foglalkozásokon, Forgács Zsombor és Iván Enikő oktatóktól szilágysági táncokat tanulnak, míg egy gyerek a legkisebbek között Benedek Árpád zenepedagógustól gyerekjátékokat tanul, illetve felcsíki táncok néhány lépését. A néptáncoktatás 10 és 12.30, illetve 16 és 18 óra között zajlik, délben van egy fél óra énektanulás is 12.30 és 13 óra között. A kiegészítő programokban valamennyien kézműveskedhetnek, van gyöngyfűzés, nemezelés, festés.
Az érmihályfalvi csoport valamennyi tagja jól van, jól érzi magát, az itthoniaknak nincs okuk aggodalomra – tudtuk meg.

Keresés