Érmihályfalvi jelenlét a tizenhatodik érsemjéni falunapon

Érmihályfalvi jelenlét a tizenhatodik érsemjéni falunapon
2014. August 24.
A vasárnap délelőtt Érsemjénben tartott ünnepségen a polgármester és az alpolgármester képviselte Érmihályfalvát, de a falunap egészén is voltak szereplőink.
/vlm/Image/Show/84/
Nyakó József polgármester és Karsai Attila alpolgármester Kazinczy Ferenc szobra előtt

E hét végén tartják/tartották meg Érsemjénben a tizenhatodik falunapot. Városunk is kivette részét a programokból, a meghívott előadók révén.
Pénteken este a helyi Ezüstperje és az érmihályfalvi Nyíló Akác néptánccsoportok, illetve a hajdúnánási Naná Színház közös produkcióját, a Legenda című ősmagyar mitológiai elemekkel tűzdelt táncos “álomjátékot” láthatta a kultúrház közönsége. Az előadást pár hónapja a Nyíló Akác Napokon ugyanebben a felállásban, de szabad téren lehetett látni, most kiderült, hogy zárt térben mennyivel másként élvezhető.
Szombat délután a gyerek néptáncgála keretében a Fürge Lábak csoport lépett a Népkert színpadára.
Este, a Silver Wings egyesület műsora során az értarcsai és érkörtvélyesi táncosok mellett az érmihályfalviak is nagy sikert arattak.
A Playtime együttes már szinte “haza jár” Semjénbe, de mostani koncertjük azon túl, hogy remekül sikerült, arról is emlékezetes marad, hogy közös produkciót mutattak be az utánuk következő Kerozin együttes énekesével, Axellel, illetve a társaságában volt Böjte Rékával, a Debrecen Hangja című tehetségkutató döntősével. (Alábbi képeinken a Playtime a színpadon, Axel és Böjte Réka a hangosítók sátrában.)
A vasárnap reggeli felvonulásban ott volt a Syluette menettánccsoport (képünkön), majd délelőtt tartották meg a hagyományos ökumenikus istentisztelet és a Kazinczy Ferenc szobor koszorúzása alkotta ünnepséget, melyen Nyakó József polgármester és Karsai Attila alpolgármester is részt vett, közösen koszorúztak a nyelvújító szobránál.
Vasárnap délután a nyírábrányi Nagyberek néptánccsoport jelenlétével nemzetközivé vált néptáncgálán az Ezüstperje és a micskei Görböc mellett a Nyíló Akác is színpadra lépett, a táncosok egy hét alatt hat helyszínen hetedik fellépésüket teljesítették ezzel.
Érmihályfalvát nem csak előadók és meghívottak, de a közönség soraiban is igen sokan képviselték Érsemjénben, a tizenhatodik falunapon, és ne felejtkezzünk el arról sem, hogy a hangosítást a Kis Csaba vezette stáb végezte.

Keresés