Érmihályfalvi kolbásztöltők és vásárosok Debrecenben

Érmihályfalvi kolbásztöltők és vásárosok Debrecenben
2017. February 27.
Szombaton tartották meg az I. Debreceni Kolbásztöltő Versenyt, melynek 15 csapatos mezőnyében az érmihályfalvi volt az egyetlen határon túli. Az egész hétvégén tartott Maskarádé vásárban is képviseltettük magunkat.
/vlm/Image/Show/84/
Az érmihályfalviak munkájának eredménye a debreceni Kossuth téren (fotók: Matey István/haon.ho és Chirai Beáta)

A debreceni Kossuth téren tartották meg szombaton az I. Kolbásztöltő Versenyt, melyen 15 csapat vett részt, jószerével azoknak a településeknek a képviseletében, melyek a tavaly megkötött Vásárszövetség tagjai.

A határon túliakat Érmihályfalva képviselte, így a többiekhez hasonlóan csapatunk is megkapta a szervezőktől a 10 kg darált húst, hogy saját ízlése és receptje szerint kolbászt készítsen. A finomságból egy 20 centis darabot kellett a zsűri asztalára tenni, mely döntött a legjobbak kilétéről: 1. Kreatív Amatőrök (Debrecen), 2. Hajdú Bihar Megyei önkormányzat, 3. Debreceni Prücskök.

Sátrunkban Egri György és Anikó, ifj.Réder László, Paulenschi János és Chirai Beáta szorgoskodott, munkájukat a zsűri emléklappal jutalmazta, ám ha lett volna közönségdíj, arra jó eséllyel pályázhattunk volna, hiszen “amíg a készlet tartott”, sor állt a kóstolóért. Nem különben a Borbély Ilona és Erdei Margit sütötte fánkért, a csapatok közül a mieinken kívül még két helyen sütöttek ugyancsak nagy népszerűségnek örvendett ínyencséget.

Péntektől vasárnapig tartott ugyancsak a debreceni főtéren a Maskarádé Vásár, melyen hajdúsági, bihari és érmelléki gazdák, termelők és iparművészek kínálták portékáikat. Érmihályfalva ezen is képviseltette magát Kovács Éva, Farkas Ferenc és Kiss György révén.

Keresés