Érmihályfalvi méhész a magyarországi világtalálkozón

Érmihályfalvi méhész a magyarországi világtalálkozón
2013. November 19.
Gödöllőn tartották az elmúlt hét végén a Magyar Méhészek Nyolcadik Világtalálkozóját. Jelen volt Gyula Lehel érmihályfalvi méhész is, a magyarországi méhészegyesület meghívottjaként.
/vlm/Image/Show/84/
Emlékfotó a találkozóról, a rajta lévők felsorolása a szövegben

Az elmúlt hét végén tartották Gödöllőn (Magyarország) a Magyar Méhészek Nyolcadik Világtalálkozóját. Ezen részt vett az érmihályfalvi és érmelléki méhészek képviseletében Gyula Lehel, aki kérdésünkre elmondta: az idei Dióverő Szíp Napokra vezethető vissza meghívása. Akkor a II. Érmelléki Méhésztalálkozó vendége volt Mészáros József, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) ügyvezetője, és az akkori vendégeskedés viszonzásaként kapta a meghívást Gödöllőre, ahol az ágazat fontos, aktuális témáiról hangzottak el előadások, és a cserélhettek eszmét a méhészek. Jelen volt a Magyar Professzionális Méhészek Egyesületének elnöke, Bezzeg László, az Európai Professzionális Méhészek Egyesületének (EPBA) elnöke, Walter Heafeker, a Lengyel Méhészegyesület elnöke, Tadeus Sabat, továbbá horvátországi, szlovákiai és romániai egyesületek vezetői.

Fenti képünkön Gyula Lehel érmihályfalvi méhész (jobbról harmadik) méhészegyesületek vezetőivel, illetve 2013 Mézkirálynőjével, Lehoczki Timeával látható (balról harmadik). A tiszateleki (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) hölgy biomérnök, és a méhészetben tanúsított jártassága révén érdemelte ki a címet, és “királysága” idején méhészeti rendezvényeken népszerűsítési feladatokat lát el.

A képen továbbá dr. MészárosLászló OMME-elnök, Fekete József és Lászlóffy Zsolt, az egyesület általános elnökhelyettese és külkapcsolatokért felelős vezetője, Mészáros József ügyvezető, továbbá Walter Heafeker EPBA-elnök.

Keresés