Érmihályfalvi Mikulás a gálospetri gyermekotthonban

Érmihályfalvi Mikulás a gálospetri gyermekotthonban
2012. December 6.
Az Aegis Ephebum és az Ave Miriam egyesületek által gyűjtött adományokat szerda délután adta át a Mikulás a gálospetri Szentháromság Gyermekotthon lakóinak.
/vlm/Image/Show/84/
Érdeklődve fogadták a gyerekek a vendégeket

Ahogyan azt e helyen is meghirdettük, az Aegis Ephebum és Ave Miriam egyesületek gyűjtést kezdeményeztek, a Szent Ferenc Alapítvány által Gálospetriben működtetett Szentháromság Gyerekotthon működésének segítésére.
Ahogyan Gyula Rodica főszervezőtől megtudtuk, a néhány ABC-üzletbe meghírdetett lakossági adakozás sajnos említésre sem méltó “eredményt” hozott, a szervezők inkább arra támaszkodhattak, amit néhány cég és magánszemély ajánlott fel (tartós élelmiszereket), illetve ami az iskolákban gyűlt össze (ruhák, játékok).
Az adományokat az ifjúsági szervezetek által “kiküldött” Mikulás és krampuszok kíséretében szerda délután szállították el Gálosptribe. Az egykori Fráter kúrián már ünnepi világítás villogott, bent 26 gyerek várta a vendégeket versekből, énekekből összeállított műsorral.
Kosza Erzsébet, az otthon vezetője elmondta: összesen 26 gyerek – 17 lány és 9 fiú – él ott jelenleg, 3 és 15 év közöttiek, ők érmihályfalviak, érkörtvélyesiek, székelyhídiak, érsemjéniek és mezőpetriek (Szatmár megye).
A műsor után a Mikulás kiosztotta a névre szóló ajándékokat is, amiben a megajándékozottak életkorához mérten tanszerek, édességek voltak. Az ajándékozók – akarom mondani a Mikulás és a krampuszok – ugyanis előzőleg kaptak egy névsort a gyerekekről, hogy ahhoz mérten tudjanak készülni.
Míg a gyerekek a csomagokat bontogatták, a nagyobbak behordták a vendégekkel együtt a teherautóból a mindennapi életet segítő adományokat.
Zárszóként pedig álljon itt annak a feliratnak a szövege, melyet az otthon falán láttunk, s bár a gyerekeknek címezték, a felnőttek is megfontolhatják: “Az ételt nem szeretni kell, hanem megenni! Egymást kell szeretni, és nem megenni!”

Keresés