Érmihályfalvi résztvevők a X. Érmelléki Kórustalálkozón

Érmihályfalvi résztvevők a X. Érmelléki Kórustalálkozón
2013. November 27.
Az elmúlt szombaton tartották meg Székelyhídon a tizedik Érmelléki Kórustalálkozót, melyen a városi kórus és a citerazenekar is részt vett.
/vlm/Image/Show/84/
A városi kórus a székelyhídi Munkásklubban

November 23-án, szombaton, a Pro Székelyhíd Egyesület és a helyi önkormányzat X. alkalommal rendezte meg Székelyhídon, a Munkásklubban az Érmelléki Kórustalálkozót. A jubileumi alkalomra tíz kórus fogadta el a meghívást, legtöbbjük olyan, mely már az eddigi években is részt vettek ezen a színvonalas érmelléki eseményen: a margittai Horváth János Társaság vegyes kórusa, az érmihályfalvi Veres László Zsolt Városi Kórus és a Bartók Béla hagyományőrző citerazenekar, a szalacsi Örökzöld Asszonykórus, az érkeserűi Népdalkör, a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesületének kórusa Nagyváradról, a szentjobbi Hagyományőrző Asszonykórus, a nyíradonyi Pávakör, illetve a helyi Búzavirág Népdalkör és a Férfikórus. A résztvevők száma összességében több mint 300 fő volt.

Béres Csaba polgármester nyitotta meg a találkozót, a műsorvezető ezt követően sorra szólította a kórusokat és fellépésük előtt röviden bemutatta őket. Nem versenyről volt szó, hanem a közös éneklés öröméről, ahol mindenki tanult valami újat. A találkozó egy “nótás vacsorával” zárult, melyre Székelyhíd központi vendéglőjében került sor.

Keresés