Érmihályfalvi részvétel a 2013-as Nánási Vigasságokon

Érmihályfalvi részvétel a 2013-as Nánási Vigasságokon
2013. July 29.
Július 20. és 27. között rendezték meg Hajdúnánáson az idei Nánási Vigasságok fesztivált, melyen most is képviseltette magát Érmihályfalva.
/vlm/Image/Show/84/
Néptánccsoportunk a hajdúnánási színpadon

Testvértelepülésünkön július 20. és 27. között tartották meg az idei Nánási Vigasságok nevű fesztivált, melynek több eseményébe is bekapcsolódtak érmihályfalviak.
Hetedszer szervezték meg a fesztivál keretében az ötnapos nemzetközi alkotótábort, melyen mások mellett például Japánból és Indiából érkezett alkotók is részt vettek. Érmihályfalvát Hintalan Géza, a Marcsó József Alkotókör tagja képviselte.
Pénteken este került sor a Hajdúknak Szépe elnevezésű szépségversenyre. Az eseményre érmihályfalvi delegáció is hivatalos volt, a meghívásnak Nyakó József polgármester és Karsai Attila alpolgármester tett eleget, előbbi tagja volt a szépségverseny zsűrijének is. A polgármester a díjátadáskor a virágcsokrokat nyújthatta át a második és harmadik helyezetteknek, míg Érmihályfalva különdíját az idei győztes Kakócz Bettinának (egyik alábbi képünkön 7. rajtszámmal) adta át.
A szépségverseny öltözési szüneteiben helyi, illetve Hajdúnánás testvértelepüléseiről érkezett csoportok léptek fel. Részünkről a Nyíló Akác néptánccsoport, 3 “részletben”. Elsőként (az utcai ruhás és fürdőruhás öltözködés között) dél-alföldi táncot bemutatva, másodjára (a fürdőruhás és az estélyi ruhás átöltözés idején) Rencz Norbert szólóban nádasmenti legényest járt, harmadikra pedig (az eredményhirdetésre várva) szilágyságit táncolva.
Ugyanaznap este a strand területén fogadta a testvértelepülések küldöttségeit Szólláth Tibor polgármester és dr.Juhász Endre alpolgármester.

A testvér-települési találkozón a szlovákiai Pöstyén és a lengyelországi Ustron is képviseltette magát.

Az elöljárók a további kapcsolatépítés mellett tették le a garast, ennek jegyében adták át egymásnak jelképes ajándékaikat.
A szombati programban a Playtime együttes képviselte Érmihályfalvát.

Keresés