Érmihályfalvi részvétel a szalacsi kórustalálkozón

Érmihályfalvi részvétel a szalacsi kórustalálkozón
2018. April 24.
Az elmúlt szombaton tartották meg az ötödik kórustalálkozót Szalacson, melyen az érmihályfalvi városi kórus és a citerazenekar is részt vett.
/vlm/Image/Show/84/
A kórusok seregszemléjére kétévente kerül sor Szalacson, mely mindig emlékezetes esemény. Nem fukarkodnak a meghívók elküldésében, most is 11 kórust, illetve népdalkört hívtak meg, melyből 10 eleget is tett a felkérésnek: Hajdúdorogi Bocskai Népzenei Együttes, Hajdúdorogi Akácos út Nótaklub, Nyíradonyi Pávakör, Porcsalmi Búzakalász Kórus, Érmihályfalvi Veres László Zsolt Városi Kórus, Margittai Horváth János Társaság Vegyes Kórusa, Ottományi Nefelejcs Férfikórus, Szentjobbi Hagyományőrző Népdalkör, Székelyhídi Búzavirág Népdalkör, Székelyhídi Férfikórus. A kórusokon túl állandó vendége a szalacsi találkozónak az érmihályfalvi Bartók Bála Hagyományőrző Citerazenekar. A meghívottak a felsorolás sorrendjében léptek fel, majd a házigazda Örökzöld Asszonykórus zárta az énekesek sorát. A nézőterén terített asztalok mellett élvezhették egymás énekeit a kórustagok, illetve a meghívott vendégek. Tapasztalt, sokat gyakorló csoportok léptek színre, akik rangos díjazásokban részesültek, a Magyar Kultúráért Díjat, vagy Arany minősítést mondhatnak magukénak. Természetesen a fellépés után sem maradt el a közös nótázás, melyhez jó alapot adott a finom vacsora és a jóféle helyi itóka.
A kórusok már most elkezdik a felkészülést a következő találkozóra, melynek Érmihályfalva ad otthont a Nyíló Akác Napok fesztivál keretében.
(Szöveg és fotók: Szőke Ferenc)

Keresés