Érmihályfalvi sikerek a XXIII. Érmelléki Őszön és böllérfesztiválon

Érmihályfalvi sikerek a XXIII. Érmelléki Őszön és böllérfesztiválon
2017. October 2.
Több díjat és jutalmat is szereztek az érmihályfalviak a Székelyhídon tartott rendezvényen.
/vlm/Image/Show/84/

A hét végén tartották meg Székelyhídon a XXIII. Érmelléki Ősz fesztivált, melynek keretében az első böllérfesztiválra is sor került.

Az Érmelléki Ősz programjában tartották meg pénteken a II. Pap Jenő kispályás focitornát, melyen három csapat mérkőzött, eredmények: Érmihályfalva – Székelyhíd 6 – 1, Várad – Székelyhíd 6 – 3, Érmihályfalva – Várad 3 – 3; első gólaránnyal Érmihályfalva, megelőzve Váradot és Székelyhídat.

Szombaton a sportcsarnokban Tulipán Kupa kézilabda verseny volt, a lányok mezőnyében 1. Érmihályfalva, 2. Ottomány, 3. Szalacs, legjobb kapus címét Kis Petra érdemelte ki.

A szombati nap fő eseménye a böllérverseny volt, melyen 17 csapat vett részt (ahol a névből nem tűnik ki a település, azok helyiek voltak): Szík, Full Security, Érmihályfalva, Bihardiószeg, szalárdi Hawks Bikers, Őseink Ízei, Monospetri, Hegyközszentmiklós, Paptamási, Érbogyoszló, Bihar, Szalacs, Érsemjén, Hegyközcsatár, Bors, Kárásztelek, Hegyközpályi.

A főzőtudományok kiértékelése a magyarországi Komlósi Mihályra, a bográcsos ételek mesterére várt, aki egy látványos ökörsütéssel vett részt a rendezvényen. Elmondta: 15- 20 évnyi tapasztalat után lehet megszerezni az említett címet, de ehhez jó úton vannak a most versenyzett csapatok, ételeikből nem csak a jó ízeket lehetett kiérezni szerinte, de azt is, hogy szívvel – lélekkel készültek. Minden csapatkapitány kapott egy “Ér-vágás, Székelyhíd 2017” feliratú óriási emlék-fakanalat, továbbá a legjobb dekorációért Érmihályfalva kapott különdíjat, amit Oláh Imre vett át. Kora délután játékos vetélkedőket tartottak, ennek során volt több elemből álló staféta (forgás szédülésig, vizesvedér cipelése kézben, biciklivel, talicskában, futás létrával), gumicsizmadobás és malacfogás, ám utóbbi a malacok túlzott szelídsége miatt nem volt értékelhető. A stafétát a szentmiklósiak nyerték, a gumicsizmadobást a monospetri csapat, mi azzal büszkélkedhettünk, hogy utóbbiban a mihályfalviak egyik csapattagja jegyezte a legnagyobb dobást 13,6 méteres teljesítménnyel.

(További részletek ide kattintva.)

Keresés