Érmihályfalvi sikerek az óvodások megyei mondókaversenyén

Érmihályfalvi sikerek az óvodások megyei mondókaversenyén
2015. May 1.
Érmihályfalvi és a környező falvak óvodásai az elmúlt hét végén a "Csiga, biga gyere ki" című megyei mondókaversenyen vettek reszt Margittán, amelyet első alkalommal rendeztek meg, nagy sikerrel. Sălăjan Emőke óvónő beszámolója.
/vlm/Image/Show/84/
A verseny résztvevői a szervezőkkel, a zsűri tagjaival

A verseny ötletgazdai: dr. Pető Csilla tanfelügyelő, Puscas Gréta, a Margittai Horváth János Elméleti Líceum aligazgatója, Kiss Beáta, Rimai Annamária és Sălăjan Emőke óvónők.
Margitta és Érmihályfalva körzet óvónői hosszú hónapok óta készültek aprócska óvodásaikkal erre a megmérettetésre. Részt vettek itt érmihályfalvi, érkörtvelyesi, érsemjéni 5-6 éves gyerekek, akik lelkesen mutatták be mondókájukat.
A zsűri tagjai (dr. Pető Csilla tanfelügyelő, Puscas Gréta aligazgatónő, Szabó Melinda magyar irodalom tanárnő) értékelték a helyes beszédet, az előadói képességet, a megjelenést. Érmihályfalva büszke lehet picurka óvodásaira, hiszen Lunczer Dániel II. helyezest, Sălăjan Sofia-Lara III. helyezést ért el és számos óvodás dicséretben részesült, többek között Kapeller Dorka, Szabó Máté, Nagy Mirjam, Boda Boglárka Biborka. Az ovisok fáradalmait a szervezők oklevelekkel és ajándékokkal viszonozták: mézeskalácsot, édességet, könyveket és kirakós játékokat kaptak.
A díjakat dr.Pető Csilla tanfelügyelő és Pocsaly Zoltán, Margitta polgármestere adta át a résztvevőknek. Ezek után a gyerekek egy fantasztikus interaktív Libavonat zenekar-koncerten vehettek részt az őket elkísérő óvónőkkel és szülőkkel.
A sikerre való tekintettel, mintegy hagyományt teremtve, jövőre is megszervezik az óvónők ezt a megyei versenyt, aminek Érmihályfalva fog otthont adni.

Keresés