Érmihályfalvi stand a Maskarádén

Érmihályfalvi stand a Maskarádén
2018. February 14.
Érmihályfalva is képviseltette magát a XVII. Debreceni Maskarádén, a Vásárszövetség portékavásárán.
/vlm/Image/Show/84/

Az elmúlt hét végén tartották meg Debrecenben a XVII. Maskarádé, 2018 elnevezésű, télűzőnek szánt mulatságot. Február 10-én 10 órától estig a Kossuth téren koncertek voltak (Flaska Band, Bürkös zenekar, Törköly zenekar, Bíró zenekar, Heit Lóránd és zenekara), a maskarás felvonulásban részt vett a Vojtina Bábszínház, Ort-Iki Báb- és Utcaszínház, a Kuckó Művésztanya és egyéb maskurások. A bőség és a böjt urainak összecsapása után kiszebábot is égettek, amivel minden bútól és bajtól megszabadultunk – a babona szerint.

Az esemény része volt a Vásárszövetség tagjainak portéka-vására is. Utóbbi által lehetőség nyílt, hogy a hajdúsági, érmelléki és bihari települések is bemutassák saját termékeiket, népi mestereik alkotásait. Mivel Érmihályfalva is tagja a szomszédos megyék vásárszövetségének, a város is élt a lehetőséggel és berendezte a számára a Kossuth téren biztosított faházikót. Az érdeklődőket az önkormányzat nevében Chirai Beáta, Rus Ibolya Erika, Popuş Sefora Cristina és Molnár József fogadta, de a nap folyamán Nyakó József polgármester is megjelent a vásárban.

Amit pedig a standunkon látni, egy részüket pedig a délután folyamán kóstolni is lehetett (azért nem korábban, hogy ne fogyjon el a “látnivaló”): Gyula Lehel méz – és méztermékei; Torda Csilla Kaolla akác-, bodza- és hársszörpje; Oláh Sándor tölgyfahordóban érlelt lépesmézes borpárlata (amit tavaly a Mihályfalvi Mézes címmel tüntettek ki); Hegedűs Attila borász hat fajta díjnyertes bora, illetve az Érmellék ősi fajtája, a bakator; a Savmer pékség termékei (krumplis- és házikenyér, óriáskifli, perec, fonott óriás kalács, stb).

Keresés