Érmihályfalvi szentmisék a Mária Rádióban

Érmihályfalvi szentmisék a Mária Rádióban
2018. August 28.
Az Erdélyi Mária Rádió e héten Érmihályfalváról közvetíti a szentmiséket. A helyi templomban csütörtökön regionális találkozót tartanak, melyen Böcskei László püspök is jelen lesz.
/vlm/Image/Show/84/
Az állványok között látható: a középső ablakot már kicserélték, a tőle balra lévő munkálata folyamatban van

Az Erdélyi Mária Rádióban a hét plébániája az érmihályfalvi. A rádió internetes oldalán bővebb ismertető olvasható ez alkalomból a városról, ahonnan naponta szentmisét közvetítenek. Ezek időpontja a hét további napjain: szerdán 18 óra, csütörtök 18 óra, péntek 18 óra, szombat 8 óra, vasárnap 10.30 óra. A rádió műsora földi és műholdas sugárzás révén egyaránt hallgatható, de a Digi kábeltevés csatorna rádióadói között is megtalálható.

Kapcsolódó hír, hogy a 2020-as Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszusra készülve ebben az évben öt regionális találkozót tartanak a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegyében. A program keretében egy meghatározott szentírási tematikát dolgoznak fel a résztvevők, illetve ezzel kapcsolatos élményeiket osztják meg egymással, majd a közösen ünnepelt szentmisén mélyítik el a Jézushoz való tartozás örömét és szépségét. A harmadik találkozót 2018. augusztus 30-án, csütörtökön tartják Érmihályfalván: 17 órakor a helyi plébániatemplomban találkoznak az Asszonyvásáráról, Bihardiószegről, Éradonyból, Érkeserűből, Érsemjénből, Székelyhídról, Margittáról, Micskéről, Monospetriből, Érszalacsról, Szentjobbról és Almásfegyvernekről érkezett zarándokok, majd a Jézushoz való tartozás és a jézusi élet kapcsán tanúságtételeket, tapasztalatokat osztanak meg egymással. A találkozót 18 órakor egy szentmise zárja (ezt közvetíti aznap a Mária Rádió), melynek főcelebránsa Böcskei László megyéspüspök lesz.

Két hónapja számoltunk be arról, hogy zajlik a templom felújítása, melynek keretében kicserélik az ablakokat is. A napokban helyére került az első új ablak (a főbejárat felett), fotónk készültekor a tőle balra található helyét készítették elő a munkálatot végzők (lásd fenti képünket).