Érmihályfalviak a Nyúzóvölgyben

Érmihályfalviak a Nyúzóvölgyben
2013. August 12.
Három programban is képviseltette magát Érmihályfalva a Nyolcadik Nyúzóvölgyi Vallási-művelődési-történeti Népünnepélyen, melyre vasárnap délután került sor.
/vlm/Image/Show/84/
A Pusztai Farkasok bemutatójuk közben

Vasárnap tartották meg a Bihardószeg melletti Nyúzóvölgyben a Nyolcadik Vallási-művelődési-történeti Népünnepélyt, annak emlékére, hogy 1604. október 15-én ott arattak győzelmet Bocskai István fejedelem hajdúi Basta tábornok császári serege felett.
A legtöbb érdeklődőt idén is a csataimitáció vonzotta, melynek során a kijelölt “hajdú”, illetve “osztrák” csapatok hajtották végre a korabeli hadmozdulatokat, melyeket Horváth Lajos budapesti hadtörténész kommentált a publikumnak.
A szervezők számos kiegészítő programról gondoskodtak.
Volt népi- és képzőművészeti kirakodóvásár, az egyik sátor alatt Jakó Jolán óvónő mézeskalácsait lehetett megtekinteni és megvásárolni (jobb oldali képünkön).
A kulturális programban színpadra lépett a Bartók Béla Citerazenekar, népdalokat előadva (alsó képünkön).
A csatajelenet előtt a Pusztai Farkasok Hagyományőrző Íjász Egyesület tagjai tartottak bemutatót (nagyképünkön), soraikban ott volt Kecskés Lajos és Molnár József. Az íjászok asszisztáltak Mónus József táv- és céllövő íjász világbajnok bemutatójánál is.

Keresés