Érmihályfalviak a székelyhídi kórustalálkozón

Érmihályfalviak a székelyhídi kórustalálkozón
2012. November 29.
A napokban tartották meg Székelyhídon a IX.Érmelléki Kórustalálkozót, melyen a Veres László Zsolt Városi Kórus, és a Bartók Béla Citerazenekar is részt vett.
/vlm/Image/Show/84/
A városi kórus Székelyhídon

November 24-én a székelyhídi Munkásklubban idén, immár IX. alkalommal került megrendezésre az Érmelléki Kórustalálkozó.

A meghívásnak ez alkalommal nyolc kórus tett eleget: az anyaországot a Létavértesi Csormolya Népdalkör, valamint citeraegyüttes és a Nyíradonyi Pávakör képviselte. Jelen voltak a rendezvény évről-évre visszatérő vendégei: a Bihardiószegi Asók István Református Énekkar, az Érmihályfalvi Veres László Zsolt Városi Kórus és Bartók Béla Citerazenekar, a Szalacsi Örökzöld Asszonykórus, az Érkeserűi Népdalkör, míg a házigazda Székelyhídat a Búzavirág Népdalkör és a Férfikórus képviselte.

Az Érmihályfalvi Veres László Zsolt Városi Kórus, Darabont Alíz karnagy vezetésével, több szólamú, kidolgozott énekével gyönyörködtette a jelenlévőket. Az őket követő, szintén érmihályfalvi Bartók Béla Citerazenekar Lupsa János vezetése alatt, Boros József szólista énekével közösen, ösztönözték tapsra a közönséget.

A rendezvény végén a jelenlévő több, mint 150 kórustag elérzékenyülve énekelte a „Honfoglalás”; című film betétdalát a nagy hiányzó, a nemrég elhunyt Veres László Zsolt emlékére.

(Szöveg és fotók: Fekete Katalin)


Keresés