ÉRMISZ – székház avatót tartottak pénteken

ÉRMISZ – székház avatót tartottak pénteken
2014. June 28.
Péntek délután formálisan is birtokba vette az ÉRMISZ a Futrinka játszóház épületében lévő székhelyét.
/vlm/Image/Show/84/
Az ünnepi esemény résztvevői

Már több, mint egy esztendeje számoltunk be arról, hogy az önkormányzat által használatba kapott helyiséget az ifjúsági szervezet tagjai maguk teszik rendbe, ám a hivatalos avató egyre halasztódott. Nem kapkodták el, de péntek délután csak eljött a pillanat: az ÉRMISZ formálisan is birtokba vette a Futrinka játszóház épületében lévő székhelyét.
A megjelenteket Sebők Zsolt alelnök köszöntötte, kifejezve reményét, hogy a székhelyet ki fogják tudni használni. Nagy Károly elnök elmondta: keveset tartózkodik itthon, és mint a VIDIFISZ (Vidéki Ifjak Szövetsége) megyei alelnöke is, nem tud megfelelő módon foglalkozni az ÉRMISZ ügyeivel, ezért Sebők Zsolt, mint ügyvezető intézi a tennivalókat, hozzá forduljanak a tagok, illetve azok is, akik ezután szeretnének tagjai lenni a szervezetnek. Bántó Norbert VIDIFISZ-elnökként mondott köszönetet az önkormányzatnak, amiért saját székhelyhez juthattak az ifjak, mint fogalmazott, ezt kevés mondhatja el a megye 18 tagszervezete közül. Az, hogy a fiatalok maguk dolgoztak a javításokon, sejteti, hogy jobban is fognak rá vigyázni. Karsai Attila mint egykori ifjúsági szervezeti vezető, és mint pillanatnyi alpolgármester gratulált az ÉRMISZ-eseknek, kifejezve reményét, hogy a székház “élettel teli lesz”, amihez a városvezetők minden segítséget megadnak. Nagy László tanácsos, mint a fiatalok által megválasztott “ifjúsági nagykövet”, és Varga Róbert, a Zelk Zoltán Általános Iskola aligazgatója is örömét fejezte ki az esemény alkalmából, és ők, mint az előttük szólók is, kitartást, jó munkát, lelkesedést kívántak a remélhetőleg gyarapodó tagságnak.
Ahogyan az egy avatóhoz illik, a továbbiakban buli következett, ám előtte még elkészült a csoportkép. Miközben ehhez sorakoztak fel a fiatalok, lehetőség volt eltűnődni akár az idő múlásán is, hiszen volt közöttük, aki már szinte felnőtt gyereke annak a generációhoz tartozó szülőnek, aki az 1990-es évek végének, a 2000-es évek elejének “Midesz-es korszakában” volt ifjúsági szervezeti tag…

Keresés