Erős nemzetközi mezőnyben sakkozott

Erős nemzetközi mezőnyben sakkozott
2018. February 13.
Érmihályfalvi sakkozó is asztalhoz ült a második Mihai D. Carţis-emlékversenyen.
/vlm/Image/Show/84/

Az elmúlt szombaton a nagyváradi Elite hotelben szervezték meg a Mihai D. Carţis sakk-emlékversenyt. A második alkalommal kiírt tornán 76 versenyző ült asztalhoz, három országot (Románia, Magyarország, Ukrajna) képviselve. A verseny színvonalát jellemzi, hogy tizennyolc beiratkozott sakkozó kétezer feletti élő pontszámmal rendelkezett.

A kilenc fordulós, svájci rendszerben lebonyolított tornát a papírformának (pontosabban az élő pontszámainak – 2429) megfelelően Emil Mirzoev (Ukrajna) nyerte, 7,5 pontot összesítve.

A versenyen többen is képviselték Bihar megyét, a legtöbben váradiak voltak, de akadt néhány belényesi, székelyhídi és érmihályfalvi sakkozó is. Városunkból egyedül Somogyi István volt jelen, aki 4 pontjával a 46. helyen végzett.

A fentinél is nagyobb szabású sakkversenyt rendeznek május 25. és 28. között a Félix-fürdői Crişana hotelben: a Félix Kupára 100 feletti létszámban várnak sakkozókat a szervezők, jelentkezni máris lehet a 0726-785480-as telefonszámon (Dan Raţ), vagy a danrat_99@yahoo.com villanyposta-címen.

Keresés