Értékes adomány a gyermekotthon lakóinak

Értékes adomány a gyermekotthon lakóinak
2013. December 5.
Több településen - így Érmihályfalván is - zajlott gyűjtés eredményeként mosógépet adományozott az EMNP a gálospetri gyerekotthonnak.
/vlm/Image/Show/84/
Az adomány átadásának pillanatai

Amikor pár héttel ezelőtt az EMNP érmihályfalvai és érsemjéni szervezeteinek képviselői élelmiszer-adományokat vittek Gálospetribe, a Fráter-kúriában működő Szentháromság Gyermekotthonba, annak vezetőjétől, Kosza Erzsébettől megtudták: óriási szükségük lenne egy mosógépre.

A mosógép árát szélesebb körű összefogással gyűjtötték össze, az érmihályfalvaiak és érsemjéniek mellett a párt érkörtvélyesi és érbogyoszlói tanácsosai, ugyanakkor a szalacsi tagság, valamint Zatykó Gyula országos alelnök és Csomortányi István megyei elnök is hozzájárult a gép megvásárolásához. Mindannyian jelen voltak, amikor az adományt december 4-én a gyermekotthon vezetőinek átnyújtották. Kosza Erzsébet mondott köszönetet az adományozóknak, aki röviden mesélt az intézmény mindennapjairól. Említésre érdemes, hogy a Minta érmihályfalvai szervezetének elnöke, Bató Tímea– a Bihar megyei Néppárt támogatásával – ezentúl minden szombaton iskola utáni oktatást biztosít a gálospetri gyermekotthon lakói számára, ezzel is hozzájárulva a gyerekek felzárkózási esélyeinek növeléséhez.

Az EMNP partiumi sajtószolgálata

Keresés