Értékes és szép adomány a könyvtárnak

Értékes és szép adomány a könyvtárnak
2013. October 9.
Tizennégy szép és értékes kötetet tartalmazó csomaggal kopogtatott be a futár a minap a városi könyvtárba: a Nemzeti Könyvtár meglepetését hozta. Íme a kötetek listája is.
/vlm/Image/Show/84/
Az adományba érkezett könyvek

A küldemény érkezéséről nem tudtak előzetesen, tudtuk meg Szalai Ilona könyvtárostól, aki nagy örömmel mutatta meg az adományt. Annak kísérő leveléből azt lehet megtudni, hogy:
Miniszterelnöki kezdeményezésre 2012 őszén kezdte meg működését a Nemzeti Könyvtár. A felfelé nyitott sorozat 24 kötetes hullámokban jelenik meg hét rovattal. A rovatok: magyar írók, magyar hősök, magyar tájak, magyar mesék, magyar ízek, magyar ritkaságok, magyar ünnepek.
A Nemzeti Könyvtár a magyar irodalom tengeréből azon műveket gyűjti egybe, melyek olvasása vagy újraolvasása gyönyörködtet, tanít, és erősíti a nemzeti érzést.
A Nemzeti Könyvtár köteteit a kiadó ajándék gyanánt megküldi a határon túli oktatási és kulturális intézmények vezetőinek. (A most érkezett) Könyvcsomag a Nemzeti Könyvtár első és második hét kötetét tartalmazza, 2013. karácsonyáig összesen 24 kötet érkezik. Reméljük, az olvasók örömmel fogadják e könyveket.

Szalai Ilona sejtése szerint a kiadó látókörébe a tavalyi Nyíló Akác Napokon szervezett könyvtárosok találkozója eredményeként került be a Máté Imre Városi Könyvtár.
A megérkezett kötetek pedig:
– Molnár Imre: Esterházy János élete és mártírhalála
– Reformkori útirajzok
– Magyar Húsvét
– Hevesi Lajos: Jelky András kalandjai
– Kriza János: Székely népmesék
– Karinthy Frigyes: Utazás Faremidóba / Capillária / Utazás a koponyám körül
– Venesz József: A magyar konyha
– Október 23.
– Gundel Károly – Gundel Imre: A vendéglátás művészete; Gasztronómiáról, Gundelekről
– Jókai Mór: Benyovszky Móric életrajza
– Dornay Béla – Vigyázó János: Balaton és környékének részletes kalauza
– Herman Ottó: A madarak hasznáról és káráról
– Tormay Cécile: A régi ház
– P.Ábrahám Ernő: A csodaszarvas.

Keresés