Este sóztak, reggel lapátoltak

Este sóztak, reggel lapátoltak
2016. January 5.
Hétfő délután megérkezett az idei tél első havazása, ám az előrejelzések szerint ez nem vallatja meg nagyon az utak szórására beszerzett só és vízihomok-készletet.
/vlm/Image/Show/84/

Tavaly január 4-én is arról számolhattunk be, hogy megérkezett a tél első hava és most, 2016 elején is január 4. az első havazás napja: hétfőn délután nem csak a meteorológiai jelentések szóltak a régiónkba is megérkezett hóról, de a közösségi oldalakon is egyre-másra jelentek meg a havas képek.

A hószállingózás délután 15 óra körül kezdődött városunkban (jobbról) és este 21 óráig mintegy 2 centiméteres réteg hullott, ami reggelig nem is vastagodott tovább (alább balra).

Karsai Attila alpolgármester elmondta: az önkormányzat a havazás kezdete után nem sokkal nekilátott a főbb utak sózásának, amit estig folytattak. Mivel éjszaka nem hullott további hó, a munka folytatására kedden reggel nem volt szükség, ellenben a szociális segély ellenében közmunkát végző személyek a nagyobb kereskedelmi egységek előtt takarították a járdát.

Az alpolgármester hozzátette: az önkormányzat a télre készülve 15 tonna sót vásárolt, tavalyról még maradt 5 tonna, ami mellett további 20 tonna vízihomok áll rendelkezésre az utak szórására, ha a helyzet úgy hozza.

Ám a meteorológiai előrejelzések szerint ez a helyzet egyelőre elodázódik, hiszen a hét második felében napközben már akár +5 Celsius fok is lehetséges.

Keresés