EU-s élelmiszersegély: nem lesz étolaj

EU-s élelmiszersegély: nem lesz étolaj
2013. January 17.
Az EU-s élelmiszersegély részeként nem fog étolaj érkezni - tudatta a Megyei Tanács. Aki még nem váltotta ki a hozzáférhető adagot, az csütörtökönként megteheti.
/vlm/Image/Show/84/

A Bihar Megyei Tanács átiratban értesítette a megye polgármesteri hivatalait – így az érmihályfalvit is, a 370.-es iktatószámmal ellátott dokumentumban – hogy az APIA-tól (Országos Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség) jelentése szerint nem tudják szállítani az úgynevezett EU-s élelmiszercsomaghoz tartozó liszt és étolaj mennyiséget. Az indoklás szerint az élelmiszerek szállítására kiírt versenytárgyalást megnyerő bulgáriai Viem Corporation Food nevű cég nem teljesítette a szerződésben vállaltakat a megígért határidőre. Mint ismeretes a megyei és a helyi önkormányzatoknak nincs szerepük az élelmiszerek beszerzésében, csupán a szétosztás hárul rájuk.

Érmihályfalva tekintetében némileg kedvezőbb a helyzet, mint néhány más településen, mivel nálunk a liszt korábban megérkezett, így “csak” az étolajra vonatkozik a rossz hír.

Az élelmiszersegélyre jogosultak, akik még nem váltották ki adagjukat, továbbra is megtehetik azt csütörtökönként 12 és 14 óra között, a házasságkötő terem (volt cukrászda) mögötti udvarban.

Keresés