Európai stratégiák: Érzelmi intelligenciafejlesztéssel az iskolaelhagyás ellen

Európai stratégiák: Érzelmi intelligenciafejlesztéssel az iskolaelhagyás ellen
2019. September 23.
Az Európai Unió által támogatott Erasmus+ oktatási program keretében az Érmihályfalvi 1-es számú Technológiai Líceum hat pedagógusának lehetősége nyílt részt venni egy továbbképzésen augusztus 22. és 30. között Ciprus délnyugati részén, Páfoszon. A kurzus témája: Érzelmi intelligenciafejlesztéssel az iskolaelhagyás ellen.
/vlm/Image/Show/84/

Az Európai Unió által támogatott Erasmus + oktatási program keretében az Érmihályfalvi 1-es számú Technológiai Líceum hat pedagógusának lehetősége nyílt részt venni egy továbbképzésen augusztus 22. és 30. között Ciprus délnyugati részén, Páfoszon. A kurzus témája Érzelmi intelligenciafejlesztéssel az iskolaelhagyás ellen.

A projekt során a résztvevők európai uniós szinten adaptálták a módszereket. Ezek elsajátítása a pedagógusok számára is hasznos fejlődési lehetőséget kínált. Az iskolaelhagyás egy létező jelenség, ezért olyan módozatokat mutattak be, melyekkel hatékonyan megelőzhető, helyreigazítható és korrigálható a lemorzsolódás. Ezen technikák segítségével elérhető a pozitív gondolkodás, javul az empátiakészség, integrálódás, kommunikációs készség, tanár-diák együttműködése, szülő-gyermek kapcsolat, kezelhetőbbé válnak a negatív energiák, a problémák és a kudarcok.

A tanfolyamon elhangzott témakörök szintén az iskolaelhagyás megelőzésére tették a hangsúlyt:

· stresszkezelés

· asszertív kommunikáció

· antiszociális viselkedés elkerülése

· alkohol- és drogfogyasztás

· az erőszak elleni küzdelem.

Reméljük, hogy a megszerzett információk, készségek és kompetenciák nagymértékben segítik a pedagógusok munkáját a válsághelyzetek kezelésében, és az iskolaelhagyás elleni küzdelemben.

Keresés