Évet zártak az ifjúsági labdarúgó csapatok

Évet zártak az ifjúsági labdarúgó csapatok
2017. December 18.
Pénteken délután tartották meg az Unirea SK gyerek- és utánpótlás labdarúgó csapatainak évzáró összejövetelét.
/vlm/Image/Show/84/
A Kristály étterembe a junior E, junior D és az ifjúsági korosztály volt hivatalos, a sportolók meg is töltötték a helyiség elkeríthető részét.
A csapatokat Szabó Zoltán, a junior csapatok edzője köszöntötte elsőként, gratulálva a teljesítményekhez. Röviden elemezte is az elért eredményeket: az ifjúsági csapat (edző Szász Attila) a sajátjánál idősebb átlag-életkorú gárdákkal kellett felvegye a versenyt, ez több-kevesebb sikerrel jött össze, de látszik, hogy áll össze-felé a csapat; maximálisan elégedett az edző a junior D csapattal, mely a 7. helyen áll a táblázaton a téli vakációban, mutatott játékukra sok pozitív visszajelzés érkezett szerte a megyéből; a junior E csapat 2. helye önmagáért beszél, hasonlóra még nem volt példa, hiszen nagyobb városok csapatait utasítják maguk mögé, ugyancsak dicséretek sokaságát érdemelve ki, nem túlzott cél a bajnoki cím begyűjtése. Mindhárom csapatra érvényesen jegyezte meg Szabó Zoltán, hogy türelem, kitartás a siker kulcsa.
Fele Attila klubelnök gratulált az edzőknek, a játékosoknak, örömmel állapítva meg, hogy az Unirea sok tehetséggel és sport iránt érdeklődő fiatallal büszkélkedhet.
Ugyancsak népes sportolói tábor láttán fejezte ki örömét Nyakó József polgármester, a klubot támogató önkormányzat nevében. Kérte a gyerekeket: adják át üdvözletét és köszönetét a szülőknek, akik maguk is áldozatot vállalnak, hogy gyerekeik sportoljanak. (Több szülő is az utcán várakozott közben, hiszen környező településekről hordják gyerekeiket edzésekre, illetve ez alkalomból az összejövetelen is megjelentek.) A polgármester hozzátette: sok példa bizonyítja, hogy bárhonnan el lehet jutni a sportolói karrier csúcsára kitartó, alázatos munkával, ahhoz pedig, hogy az Érmihályfalván sportoló gyerekekre büszkék lehessünk, az önkormányzat továbbra is biztosítja a támogatást.
Díjak átadása következett: oklevelet vehetett át Talpos Zsolt és testvére, Kristofer, akik meghívást kaptak korosztályuk megyei válogatottjába (részletek ide kattintva), illetve a két korosztályos csapat tagjai megválasztották maguk közül a szezon legjobbjait, ők: Kardos Milán (junior D) és Bödő Efraim Zoltán (junior E).
A továbbiakban már akár ki is lehetett bontani azokat a Mikulás-csomagokat, melyek az asztalon várták a “főszereplőket”, illetve üdítőt és pizzát lehetett fogyasztani.

(A felnőtt csapat évzárójára hétfőn kerül sor.)