Évtizedek óta várt beruházás indul 2024-ben, Érmihályfalván!

Évtizedek óta várt beruházás indul 2024-ben, Érmihályfalván!
2024. February 21.
szennyviz

„A tiszta ivóvízhez és a szennyvíz megfelelő elvezetéséhez minden település lakóinak joga van. Óriási elmaradást kell pótolnunk ezen a területen. Ezért környezetvédelmi miniszterként 1 milliárd eurós uniós forrást biztosítottam az önkormányzatok támogatására. A 2000 lakosnál nagyobb települések a meglévő hálózatok bővítésére pályázhattak. Ennek hamarosan kézzel fogható eredményeit is láthatjuk. Az RMDSZ vezette települések mintegy 400 kilométer víz- és csatornahálózat megépítésére pályáztak sikeresen.  Így Hargita, Kovászna, Maros, Bihar, Kolozs és Temes megyei magyarlakta településeken is jobb életkörülményeket teremthetünk a vízhálózatok bővítésével” – nyilatkozta Tánczos Barna Hargita megyei szenátor, miután a környezetvédelmi minisztérium közzétette a nyertes pályázatok listáját.

Nagy öröm számomra, hogy újabb beruházást jelenthetek be.  Kihasználva a pályázati lehetőségeket és azt, hogy Tánczos Barna  RMDSZ-es környezetvédelmi miniszter , minisztersége alatt, uniós forrást biztosított az önkormányzatok számára, víz és szennyvíz hálózatok kiépítésére, Érmihályfalva Város Polgármesteri Hivatala is benyújtotta pályázatát. Merész elképzelést dolgoztunk ki, mely számszerűen huszonhét utcát érint. Soha nem volt még eddig, egy csomagban 12,97 km szennyvízcsatorna hálózat (12,97 km fővezeték, 10 km egyéni házi csatlakozás és 3 átemelő állomás) kiépítésére tett próbálkozás. A kitartó munka és a kellő optimizmus meghozta gyümölcsét.

Hivatalossá vált: nyert a leadott pályázatunk! Ezáltal huszonhét Érmihályfalvi utcában épül ki a szennyvízhálózat, nagyrészt uniós alapokból. Elindítottuk a közbeszerzési folyamatot annak érdekében, hogy minél előbb elkezdődhessenek a munkálatok. A következő utcákon épül ki a hálózat: Kossuth Lajos, Deák Ferenc, Arany János, Petőfi Sándor, Dr. Cozac Ludovic, Lucernei, József Attila, Kodály Zoltán, Horea, Orbán Balázs, 1 Decembrie, Bartók Béla, Bocskai István, Charles Darwin, Crișan, Kőrösi Csoma Sándor, Zrinyi Miklós, Mihai Eminescu, Octavian Goga, Stejarului, Lalelelor, Konrad Roentgen, I.L. Caragiale, Salcâmului, Dankó Pista, Ștrandului, II. Rákóczi Ferenc.

Mint látható, egy nagyszabású munkálat előtt állunk, melynek eredményeként településünk majdnem minden utcájában kilesz építve az új, időtálló rendszer. A kimaradt utcákban újabb forrásokból biztosítjuk majd a hálózat kiépítését. Dolgozunk az ivóvíz minőségének javításán is, leadott pályázatunk elbírálás  alatt van.  

Részletekre visszatérek.

Karsai Attila, megbízott polgármester

Keresés