Évzáró értékelés az Unireánál

Évzáró értékelés az Unireánál
2014. December 19.
Visszaszerezni a szurkolók bizalmát, továbbra is fenntartani az utánpótlás-központot, és a felnőtt csapatot benntartani a megye egyben - ezek az Unirea labdarúgó klub főbb céljai 2015-re.
/vlm/Image/Show/84/

A napokban naptári évet, ezzel együtt két fél-szezont záró összejövetelt tartott az Unirea klub labdarúgó szakosztálya.
A Gödör rendezvényházban előbb a gyerek- és ifjúsági csapatokat (összesen hármat) látták vendégül a szervezők, utánuk a felnőtt csapat tagjai következtek.
Fele Attila klubelnök 2014. tavaszi szezonjáról elmondta: ha kis szerencsével is, de sikerült teljesíteni a tervet, a felnőtt csapat a megyei másodosztály első csoportjának második helyén végzett, ezzel együtt feljutott az első osztályba. Ennek egyrészt azért van jelentősége, mert az Unirea helye “hagyományosan” nem a megyei második vonalban van, másrészt újra lehetőség nyílt az ifjúsági csapat szerepeltetésére. Az őszei szezon elején a megye egyben való “megragadást” tűzték célul, amit a meccsek felének lejátszása után mintegy 70%-ban már teljesítettek, de természetesen ez még nem ad okot a hátradőléshez.
A cél 2015-ben, hogy egy ütőképes csapatot alakítsanak ki, tette hozzá a klub elnöke. Ennek érdekében néhány játékostól megválnak, ugyanakkor a keret erősítése végett igazolásokon is dolgoznak (neveket még korai említeni). Reményeik szerint ez hozzájárul a bajnoki pontok szaporítása mellett a játék képének változásához, ezzel a szurkolók vissza-csábításához is a Praszler stadionba.
A gyerekcsapatokat illetően tovább erősítik kapcsolataikat a Nagyváradi Sportiskolával, illetve a Nyíradonyi VVTK-val, hiszen ennek is köszönhetően van az Unireánál egy “központ”, melybe a környékbeli településekről is hozzák szüleik a gyerekeket sportolni.
Az elnök ezúton is köszönetet mond azoknak, akik támogatják a klubot, és itt első helyen kell említeni a Helyi Tanácsot és a Városházát. Akadt néhány vállalkozó is, akik lehetőségeikhez mérten segítettek, amikor tehették: Gacsárdi Lajos, Póka Szabolcs, Oláh Imre, Merkel Tibor.
A sportolók most egy hónapos szabadságot kaptak, január 21-én, szerdán délután 16 órakor találkoznak újra, a felnőtt csapat tagjai akkor kezdik meg a felkészülést a tavaszi idényre.