Évzáró gondolatok

Évzáró gondolatok
2014. December 23.
"Nagy kihívásnak tűnik, de a város optimista felének velünk együtt kell elhessegetnie a másokon eluralkodó, lélekromboló pesszimizmust. (...) Meg kell tanulnunk örülni egymás és közösségünk apró sikereinek is." Nyakó József polgármester évzáró üzenete olvasható az alábbiakban.
/vlm/Image/Show/84/
A Városháza karácsonyfája

Év végén jókívánságokat röptetünk a világ széltére-hosszára, várva valami jót, valami szépet, valami csodát. Ilyenkor szoktunk visszatekinteni, milyen is volt az esztendő, mi az, amit sikerült megvalósítani és melyek azok a tervek, amelyeknek teljesítése még várat magára.

Tudtuk, hogy ez az esztendő még a válság jegyében fog eltelni, túl merész elvárásaink nem lehettek vele kapcsolatban. Nagy beruházások tekintetében továbbra is teljesen ki vagyunk szolgáltatva a politikai széljárásoknak.

Felsejlett egy lehetőség a csatorna és ivóvíz rendszerünk folytatásának és befejezésének uniós pénzből való finanszírozására, lépegetünk tovább a dokumentációk elkészítésével. Szívből remélem, hogy jövőre nem csak a kormány és a saját forrásainkból költhetünk erre a célra. Ezzel a projekttel egy csapásra megoldódna az ivóvíz- és csatornahálózat körüli gond.

Végre sikerült minden tartozásunkat megadni, elkezdhetjük az építkezést. A jövő évre tervezett úthálózat- és járdaépítést reményeim szerint kilométerekben fogjuk mérni.

Az új államelnök székfoglaló beszéde reményt ébreszt bennem, egy stabilabb politikai és gazdasági rend reményét, ami véget vetne ennek az állandósult átmeneti időszaknak Romániában.

Építkezésünk persze akkor lesz eredményes, ha senki nem rombolná mindazt, amit közösen felépítettünk. „Építményeink”; morális és tettleges rombolása merénylet városunk és sokat próbált közösségünk ellen.

Nagy kihívásnak tűnik, de a város optimista felének velünk együtt kell elhessegetnie a másokon eluralkodó, lélekromboló pesszimizmust.

Az élet megélt nehézségeinek ellenére is kell legyenek és érnek is bennünket pozitív hatások, amiket csak észre kell vennünk és mindjárt könnyebben vehetjük megoldhatatlannak tűnő akadályainkat.

Meg kell tanulnunk örülni egymás és közösségünk apró sikereinek is. Ha mindez nem sikerül, ha továbbra is csak irigykedve, ellenségesen tekintünk egymásra itt Érmihályfalván, ha képtelenek leszünk levetni közösségromboló szokásainkat, akkor minden marad a régiben, és soha nem érjük utol azokat a sokat irigyelt településeket, közösségeket, amelyeket időnként pozitív példaként szoktunk emlegetni.

Biztosíthatom városunk tisztelt lakosságát, hogy ha a mi igyekezetünk és önzetlen szolgálatunk egy egészséges, pozitív, polgári mentalitással párosul, akkor a sikerek nem maradhatnak el. Együtt, vállvetve sokat javíthatunk környezetünkön, városunk kinézetén, ezáltal pedig közösségünk hangulatán, esetleg erkölcsén is.

Ezekkel a gondolatokkal kívánok reményt sugározni és Békés Karácsonyt, Boldog Új Esztendőt kívánni, a magam, a Városháza közössége és a Helyi Tanács nevében.


Érmihályfalva Nyakó József

2014. december 23. polgármester

Keresés