Évzáró sakkverseny volt a hétvégén

Évzáró sakkverseny volt a hétvégén
2021. December 20.
sakk

Minden korosztály képviseltette magát a megmérettetésen

December 18-án, szombat délelőtt 10 órai kezdettel, a Bartók Béla Művelődési Ház nagytermében került megrendezésre, az immáron hagyományosnak mondható évzáró sakkverseny, amelyre a környező településekről érkeznek a sakk szerelmesei. A legtávolabbról a nagyváradi sakkozók érkeztek, itt voltak még: Diószegről, Székelyhídról, Monospetriből és természetesen az érmihályfalvi versenyzők, összesen 19-en jelentek meg.

Kovács István a verseny szervezője, a ,,Piros Rózsa Közösségi és Kulturális Egyesület’’ elnöke köszöntötte a megjelenteket, bemutatta a versenynap programját és a lebonyolítással kapcsoltos tudnivalókat. Megemlékezett a klub elhunyt tagjairól, a jelenlévők egyperces néma felállással adóztak emléküknek. Ezután átadta a szót Karsai Attila alpolgármesternek, aki örömét fejezte ki, hogy a sakk, az elme sportja itt Érmihályfalván töretlenül fejlődik és mindíg előlépnek újabb ifjú tehetségek, akik tovább öregbítik a helyi sakkcsapat hírnevét. A város vezetésének képviseletében, megígérte, hogy továbbra is támogatni fognak minden törekvést ami a helyi sportélet fejlődésének bármely szegmensét érinti.

Kozma Károly, mint kinevezett versenybíró, ellenőrizte a megjelent versenyzők névsorát majd ismertette a kezdő  párosításokat, ami után elkezdődött a verseny.

Majdnem öt óras küzdelem után alakult ki a sorrend, amely Siklódi András (Diószeg) győzelmét hozta, második Kovács István (Érmihályfalva), harmadik helyezett pedig Forró Mózes (Székelyhíd) lett. Átadásra kerültek az emléklapok is, a teljesség igénye nélkül kiemelhetjük:

Hodoroaba Oana (Székelyhíd) -női versenyző,

 

Ghitea Puiu (Nagyvárad) a legidősebb, 86 éves, versenyző, 

 

Martin Krisztián (Érmihályfalva) a legfiatalabb, 10 éves, versenyző.

Kovács István az emléklapok átadása után elmondta, bár az idei év nem úgy alakult mindenben ahogy tervezték, a pandémia miatt, az ifjúsági és a felnőtt csapat is szép eredményeket ért el. Összesen 9 versenyen vettek részt, Bihar, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár megyékben és 16 online versenyen. Végezetül a résztvevők felvonultak a színpadra egy csoportkép elkészítésének erejéig.

Balázs Attila

Keresés