Ezt egy életen át játsszák

Ezt egy életen át játsszák
2019. May 8.
Az érsemjéni sportcsarnokban találkoztak az MLSZ által szervezett öregfiúk focitorna régiónkbeli csapatai szombat délben. A folytatás júniusban lesz Budapesten.
/vlm/Image/Show/84/
A Magyar Labdarúgó Szövetség immár 11. éve szervezi meg az “Ezt egy életen át kell játszani” elnevezésű, öregfiúk csapatainak kitalált bajnokságát. Az érmihályfalvi öregfiúk, sportbarátokkal kiegészülve, a nyíradonyi sportklub közreműködése révén, az elejétől részesei ennek a “mozgalomnak”, rendszeresen helyt adva a bajnokság rájuk eső fordulóinak. Egyetlen határon túli résztvevőként a Debreceni DASE és Nyíradony csapataival csapnak össze, idén már vendégeskedtek az utóbbi két csapatnál, az elmúlt szombaton az érsemjéni sportcsarnokban találkoztak, mint hazai helyszínen. A felsorakozott gárdákat id. dr. Lunczer János köszöntötte röviden a házigazdák nevében és máris kezdődtek a meccsek, melyeken a következő eredmények születtek: Érmihályfalva – DASE 0 – 0, Érmihályfalva – Nyíradony 3 – 2, Nyíradony – DASE 6 – 2.
A hazai csapat összeállítása: Rimay János, Dobos Imre – Kovács Zoltán, Tuef Sándor, Nagy Ferenc, Keresztúri István, Santa Dorel, Santa Ionel, Isc Călin (utóbbi három Margittáról érkezve egészítette ki a keretet).
A meccsek közben beszélgettünk Petrika Ibolyával, aki az MLSZ program-koordinátoraként minden alkalommal jelen van a helyszíneken, így az Érmelléken is. Elmondta: nagyon sok olyan csapat és játékos van, aki 11 év óta mindig jelen van a pályákon, örömmel játszanak és a szervezőknek nem kisebb öröm rendszeresen találkozni velük. Az UEFA-nál is kuriózumszámba megy az ilyen bajnokság megszervezése, melynek célja, hogy az idősebb korosztály se hagyja abba a sportolást, hogy a résztvevők jól érezzék magukat, a sportbarátok találkozzanak s bár az eredmény nem lenne elsődleges, aki pályára lép, az természetesen mindenki győzni akar, tette hozzá mosolyogva. Az érmelléki csapat hosszú ideig egyetlen határon túli résztvevője volt a bajnokságnak, s mint ilyet, mindig meg is hívták a szezonzáró fesztiválra, ahol a magyarországi 10 körzet legjobbjai döntenek a bajnoki címről. Idén már további öt csapattal fog bővülni a meghívottak sora, hiszen a határon túli területeket fogja képviselni Topolya (Szerbia), Eszék (Horvátország), Lendva (Szlovénia), Dunaszerdahely (Szlovákia) csapata, de a magyarországiakból is összeállítanak egy válogatottat. Az idei fesztivál június 22-én lesz Budapest XIII. kerületében, az Angyalföldi Sport- és Szabadidő Központban, a Láng SK pályáján.
A szombati meccsek után a csapatok a “harmadik félidőt” is megtartották az érmihályfalvi Gödör rendezvényházban.