Ezt inkább felejtsük el…

Ezt inkább felejtsük el…
2016. August 11.
Utolsó felkészülési meccsét játszotta szerdán délután az Unirea.
/vlm/Image/Show/84/

A jövő hét végén kezdődik a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság. A kezdés előtti utolsó felkészülési találkozóját játszotta szerda délután az Unirea Székelyhíd ellen, de erre nem voltunk felkészülve…

A két piros-fekete csapat ideges, kapkodó játékot produkált már a találkozó elejétől. A mieink esetében ez azért érthetetlen, mert nem pontokért játszottak, igaz azonban az is, hogy csupán két ifjúsági korú játékossal (beleértve Kis kapust is) a kispadon vágtunk neki a találkozónak, miközben például Moisi és Roghina beteget jelentett, Gego pedig igazoltan volt távol. A székelyhídiaknál már talán volt ok az iparkodásra, mert az önkormányzat a város és a hozzá tartozó Hegyközszentmiklós csapatát is fenntartja, nekik pedig nem mindegy, melyik gárda áll közelebb a “pártfogáshoz”.

A semmiből szereztek vezetést a vendégek: egy védelmi hiba, egy leadott labda vezetett gólhoz – 0-1. Szerencsére pár percen belül egyenlítettünk: Iova hosszan szöktette Crisant, aki középre passzolt, ahol Pap érkezett jókor – 1-1. A félidő előtt Tóth szerezhette volna meg a vezetést, ám a már elfeküdt Ármósba rúgta a labdát.

A szünetben, illetve a második félidő elején rövid eső tette csúszóssá a gyepet, ez nem segített a játék képének javításán, ami egyébként sem volt túl biztató. Amikor sikerült nyugodtan adogatnunk, jött a helyzet is, ám a befejezés akkor sem sikerült, például Sándor sem tudott Ármós eszén túl járni (aki korábbi csapattársai lövéseit is sorra hárította egész meccsen). Újabb védekezési hibából újra hátrányba kerültünk: egy távoli lövés kipattant Kisről, a duplázásba is belekapott még, ám a harmadikra sem védő érkezett, amit már csak a hálóba kellett gurítani… – 1-2. Miközben támad(gat)tunk, újabb gólt kaptunk egy kontrából – 1 – 3. Nem sokkal később Crisan egy méretes indítást kezelt le jól, majd kapásból a hálóba bombázott – 2-3. Ám ahelyett, hogy legalább egyenlítettünk volna, újabb gólt kaptunk: egy távoli lövés a kapufáról visszapattant a mezőnybe, amit a zavartalanul érkező csatár már csak be kellett fejeljen – 2-4.

Ifj. Fele Sándor a következő csapatot szerepeltet(het)te: Perényi (Kis)- Fórián (Crăciun), Horváth, Foriş, Mândrilă, Tóth, Iova, Sándor, Crisan, Bacsó, Pap.

Hogy valami pozitívval fejezzük be: a mondás szerint a rossz főpróbát jó bemutató követi. Igaz, ezt a színház világában mondják, de hátha a focira is érvényes. Erről a jövő héten kezdődő bajnokság első fordulójában győződhetünk meg, amikor az Unirea Vaskohsziklásra utazik.

Keresés