Ezüstérem a kézilabda junior III. országos bajnokságon

Ezüstérem a kézilabda junior III. országos bajnokságon
2013. May 28.
Az SC Marta Nagybánya kézilabda csapat játékosaiként Erdei Alexandra és Nagy Heléna érmihályfalvai diákok a junior III. korosztályos országos bajnokságban ezüstérmesek lettek.
/vlm/Image/Show/84/
Erdei Alexandra (felső sor középen), és Nagy Heléna (alső sor jobb szél) a bányai csapatban, éremmel a nyakukban

A hét végén fejeződött be a döntő tornával Nagybányán a junior III. korosztály számára kiírt országos női kézilabda bajnokság. A fináléban az LPS Slatina csapata 19-18-ra legyőzte az így ezüstérmet szerzett CS Marta Nagybánya együttesét.

Mindez azért érdekes számunkra, mert utóbbi keretében az Unirea klub két játékosa is szerepelt, kik a szezon végéig “kölcsönben” játszottak a máramarosi gárdában: Erdei Alexandra bal átlövő, és Nagy Heléna kapus.
A lányok jelenleg a Zelk Zoltán Általános Iskola nyolcadikos diákjai (Alexa – VIII.C.; Heléna – VIII.E.), és mint a hétfő délutáni edzésükön, a sporteremben elmondták, az iskolai csapatban 3, illetve 4 éve játszanak. Megalakulása óta tagjai az Unirea klub keretében működő női kézilabda csapatnak, mely a megyei korosztályos bajnokságban gyűjtögette a pontokat (edzőjük Leu Eugen).
A bajnoki találkozók mellett a csapat számos barátságos meccset is játszott az elmúlt hónapokban, egy ilyenen találkoztak a nagybányaiakkal, és a máramarosi sportvezetők felfigyeltek a lányokra, meghívták őket saját keretükbe. A hazai edzések mellett aztán már ottani gyakorlásokon is részt vettek, és tagjai lettek a junior III. korosztályban szereplő keretnek is, mely eljutott a végső megmérettetésig.
Két héttel korábban Sepsiszentgyörgyön sikeresen vettek részt az elődöntőnek számított versenyen (képünkön), ami után az elmúlt hét végén a csapat hazai pályáján vehették fel a küzdelmet Slatina, Hunyad és az ugyancsak nagybányai Extrem gárdáival a bajnoki címért. El is jutottak a döntőig, ahol rendkívül izgalmas csatában végül 19-18 arányban alul maradtak, az ezüstérmet érdemelve ki.
Kérdésünkre a lányok elmondták: a nyolcadik osztály elvégzése után is folytatni szeretnék a kézilabdázást, tanulmányaik, illetve sport karrierjük folytatására Nagybányára, illetve a magyarországi Nyíradonyba is csábítják őket.


Erdei Alexandra és Nagy Heléna itthoni edzőjük, Leu Eugen társaságában

Keresés