Faházikók épülnek a főtéren

Faházikók épülnek a főtéren
2014. December 10.
Székelyföldről vásárolt faházikók épülnek a főtéren: Érmihályfalva is felsorakozik az adventi ünnepi vásárt szervezők közé. A díszkivilágítást csütörtök délután kapcsolják fel.
/vlm/Image/Show/84/
Kedden délelőtt kezdték meg a házikók összeállitását

Arra lehettünk figyelmesek az elmúlt napokban, hogy kis faházikók épülnek a Széchenyi téren.
Kérdésünkre Nyakó József polgármester elmondta: Érmihályfalva is csatlakozik azokhoz a településekhez, ahol advent idején ünnepi vásárt tartanak. Igyekszenek megteremteni a méltó hangulatot is, ezért Székelyföldről hat darab kis faházikót vásároltak, ezek összeszerelésének lehetnek tanúi a lakosok. (Csatolt képünkön láthatóak a csomagok, melyek a legó-szerűen összeállitható házikókat rejtik.)
Ezek a házikók természetesen a következő évekre is megmaradnak.
A kínálat érdekében megszólították azokat (vállalkozókat, termelőket), akik ünnepi, karácsonyi portékát tudnak ajánlani. Nem csak helyieket, de a környező településekről is és úgy tűnik, Érsemjénből és Szalacsról van is érdeklődés. A házikókat – melyek 15 és 20 óra között lesznek nyitva – fel is díszítik, az alkalomhoz illő zene is fog szólni, a díszkivilágítást pedig az egész Széchenyi térével együtt csütörtök délután 17 órakor fogják felkapcsolni.