Falugazdászokat keres az RMGE

Falugazdászokat keres az RMGE
2018. November 13.
Bihar megyében öt állást hirdet meg a Romániai Magyar Gazdák Egyesülete, ezek egyikét Érmihályfalvára.
/vlm/Image/Show/84/

A Romániai Magyar Gazdák Egyesületének (RMGE) Bihar Megyei Szervezete a Magyar Kormány és Magyarország Agrárminisztériumának támogatásával beindítja a Bihar megyei falugazdász programot. A Bihar megyei hálózat kiépítése céljából az RMGE bihari szervezete öt állást hirdet meg falugazdász munkakörrel, az alábbi elvárások és feladatok ismeretében. Elvárások: közép- vagy felsőfokú agrár szakirányú végzettség, a magyar és a román nyelv ismerete, B kategóriás járművezetői engedély, szakmai tapasztalat, informatikai ismeretek. A leendő falugazdász tevékenységi köréhez tartozik majd egyebek mellett a mezőgazdasággal foglalkozók szakmai támogatása, pályázati lehetőségekről szóló információk átadása, pályázatok összeállításában és kitöltésében való segítségnyújtás, ezt a célt szolgáló rendezvények szervezése, szakmai tanácsadás, értékesítési csatornák felkutatása, gazdakataszter összeállítása, a gazdák és a vidéki lakosság által megfogalmazott kérdések összegyűjtése, felmérés készítése helyi termelőszövetkezetek létrehozásához.

A jelentkezőknek a következő iratokat kell leadniuk: személyi igazolvány másolata, az utolsó diploma másolata, házassági anyakönyvi kivonat, orvosi igazolás, foglalkoztatottsági igazolás, amennyiben már van állandó munkahelye, egészségbiztosítási igazolás. Bihar megyében öt állást hirdet meg a Romániai Magyar Gazdák Egyesülete Érmihályfalva, Székelyhíd, Szalárd és Margitta központtal, a falugazdásznak az ezen központok körzetében található településeken is ki kell fejtenie tevékenységét, valamint egy falugazdász Nagyszalonta központtal a dél-bihari szórvány (Nagyszalonta és környéke, valamint a Belényesi-medence magyarlakta települései) gazdáinak a segítségére kell álljon.

A jelentkezési határidő november 19., hétfő. A jelentkezők az önéletrajzukat és a fentebb ismertetett okiratokat, igazolásokat tartalmazó jelentkezési iratcsomójukat személyesen az RMGE Bihar megyei székházában, a nagyváradi Fekete Sas-palota első emeletén adhatják le. Bővebb felvilágosítás kérhető ugyanitt, vagy a 0745–590–455 telefonszámon dr. Nagy Miklós Bihar megyei RMGE-elnöktől.