Farsanggal zárták a félévet

Farsanggal zárták a félévet
2018. February 13.
Félévzárásként egy farsangi mulatságot tartottak a Zelk Zoltán Általános Iskola diákjai, hiszen ez az időszak a szórakozásé, a báloké, nevetésé. Boros Emőke tanárnőtől tudjuk meg a részleteket.
/vlm/Image/Show/84/

A Zelk Zoltán Általános Iskola Diáktanácsa az elmúlt félévben igen aktív tevékenységet tudhat maga mögött, hiszen több nagyobb iskolai programot is szervezett, melyen a diákság közösen szórakozhatott. Ilyen volt a Mini Gólyabál, a karácsonyi vásár vagy épp Az iskola legszebb osztálya verseny.

Félévzárásként egy farsangi mulatságot tartottak, hiszen ez az időszak a szórakozásé, a báloké, nevetésé. A farsangi programra február 1-jén került sor a Bartók Béla Művelődési Házban, ahová a déli órákban egyre csak gyülekeztek a különféle jelmezekbe bújt diákok, mialatt a konyhában már reggel óta készült az elmaradhatatlan farsangi fánk néhány lelkes nagymama és segítőkész nyugdíjas hölgy kezeinek köszönhetően, ugyanakkor egy nyolcadikos fiú (!) is bizonyította ügyességével, hogy helye van a szakmában.

A műsor jelmezversennyel kezdődött. A helyszínen összeverbuvált, tanárokból álló zsűri döntése alapján első helyen a Madárijesztő végzett, második lett Ananász és Eper, harmadik pedig egy szuperhősnek öltözött fiúcska. A dobogósokon kívül a zsűri kiosztotta a legfélelmetesebb, legaranyosabb, legkreatívabb, leghumorosabb jelmez díját is.

Eredményhirdetés után Darabont Alíz tanárnő vette kezébe az irányítást, és hagyományos népi farsangi játékokat mutatott be az érdeklődőknek, majd pedig közösen játszották azokat. Jóleső érzés volt látni, hogy napjainkban még milyen lelkesedéssel tudnak a gyerekek igazán értékesen játszani, szórakozni. Mire a farsangolók kellőképpen elfáradtak, megérkezett a finom fánk is, melyet ezúton is szívből köszönünk az alkotóknak.

Miután a fánkok utolsó morzsái is eltűntek, kezdetét vette a buli, így a gyerekek még egy ideig szórakozhattak, lazíthattak, eltáncolván az elmúlt félév feszültségeit, hogy aztán újult erővel tudjanak majd nekivágni a tanév folytatásának.

Keresés