Farsangi bál a Gödörben

Farsangi bál a Gödörben
2014. February 23.
Vasárnap hajnalig tartott farsangi bált tartottak az Érmihályfalváért Egyesület szervezésében szombat este a Gödör rendezvényházban. Megszavazták a legjobb, legviccesebb jelmezeket is.
/vlm/Image/Show/84/
Farsangi bál volt a Gödörben, alább a díjazott jelmezek

Nem kis feladatot jelentett az érkező vendégeket felismerni szombaton este a Gödör rendezvényházban, ahol az Érmihályfalváért Egyesület szervezett farsangi bált, hiszen igen “furcsa szerzetek” léptek be az ajtón: varázslók, papok, apácák, bohócok, hercegnők, kalózok, matrózok, de ott volt Minnie, Piroska és a Vadász, a Szépség és a Szörnyeteg, Antonius és Kleopátra, Batmen, volt kempo harcos és gésa, a sürgősségi osztályról szököttnek tűnt beteg, török (arab?, orosz?) pár, és még ki tudja, ki mindenki.
A színes társaságot az est háziasszonya, Sütő Judit köszöntötte elsőként.
Nem kell ahhoz nevetségessé válni, hogy valaki megnevettessen másokat, mondta Nyakó József polgármester, aki nem csak örömét fejezte ki, hogy sokan jelmezbe bújtak, de a későbbiekben maga is példát mutatott. Mondott még pár köszöntő szót Oláh Sándor, a szervező egyesület elnöke, ismertette a menüt, majd a Bocskai tiszteletes néven bemutatkozott “lelkész” révén körbeindult egy persely, hogy adományokat gyűjtsön a héten megnyitott Tulipános ládába, hiszen “a jókedvű adakozót szereti az Isten”. (Gombási Sándor gyógykezelésének támogatására gyűjtöttek, és egy kör után 508 lej, valamint 1000 forint gyűlt.)
A Koczkás Zsolt – Vetró Imre duó muzsikájára népesült be a táncparkett, a vacsorán sült kolbászt és hurkát, gulyásost, később toroskáposztát és képviselő fánkot szolgáltak fel.
Éjfélkor került sor a jelmeze(se)k bemutatkozással egybekötött felvonulására, majd a kiosztott szavazólapok segítségével maguk a vendégek szavazhatták meg, hogy melyik páros és melyik egyéni jelmez a legjobb, de különdíjat kapott a legviccesebbnek ítélt is.
Összesen 97 szavazatot számoltak össze. A párosoknál 20 kapott voksokat, a legtöbbet Kleopátra és Antonius (Baghiu Mónika és Ciprian). Az egyéni kategóriában 30, a legviccesebbeknél 16 jelmez kapott szavazatokat, győztes mindkettőben a Csecsemő (Vas Sándor) lett, míg különdíjat kapott a Beteg (ifj.Torda Imre), illetve a boszorkányháton érkezett öregúr (Balázs Attila).
A jó hangulatú mulatság hajnalig tartott.

Keresés