Favágó show önjáró láncfűrésszel

Favágó show önjáró láncfűrésszel
2013. May 20.
Látványos favágó showt mutatott be a székelyhídi GV Team vasárnap délben a strand területén. A népes publikum egy először közönség elé került produkciót is láthatott.
/vlm/Image/Show/84/
Fafaragás láncfűrésszel

Néhány éve már volt hasonló bemutató a Nyíló Akác Napokon, ám azóta nagy fejlődésen ment át a sportfavágás Romániában, és a székelyhídi csapatot, mely a romániai válogatott gerincét adja, már nemzetközi szinten is jegyzik.
Nagy Botond csapatvezető, román bajnok, a világversenyek immár állandó versenyzője volt a bemutató műsorvezetője, aki elöljáróban elmondta, hogy csapatuk 2010-ben alakult, pillanatnyilag 6 aktív sportolójuk van. A bemutatón Pálfi Károly, a román bajnokság 7. helyezettje, illetve Nagy Csongor, Marian Cristian és Petrescu Dan, a válogatott tagjai tartották, segítőik Lajcsi és Jancsi voltak.
A timbersport, és az eurojack versenyágazattal ismerkedhettünk meg, előbbi az emberi erőre és technikára, utóbbi a motoros vágásra helyezi a hangsúlyt. Volt magasvágás, fakidöntés, vízszintes vágás, keresztvágó fűrészes vágás, szabad rönk vízszintes szeletelése. Közben megtudtuk., hogy egy-egy speciális fejsze áráért már egy gyengébb használt gépkocsit is lehetne venni.

A közönségből hallatszottak olyan beszólások, hogy “ezt én is tudnám”. Volt lehetőség ezt megmutatni, a szintén nem átlagos keresztvágó fűrészt (melynek ára ugyancsak egy minimálbér többszöröse) ki is próbálhatta egy jelentkező.
Show elemként láthattunk láncfűrészes faragást, és premierként most került a publikum elé az az “önjáró”, “a favágó feleségének való pink láncfűrész, amit csak rá kellett tenni rönkre, aztán egyedül hasított, míg a favágó lepihent.
Végül a csapat bemutatta, hogyan zajlik egy versenyen a staféta, amikor minden csapattag más stílusban dolgozik, és egyik akkor kezdi, mikor társa abbahagyta.
A bemutató után a sportfavágók is megtapasztalhatták a gyakorlatban, hogy show-műsoruk előtt, alatt és után éppen főzőverseny is zajlott a strand területén.

Keresés