“Felértünk a felszínre”

“Felértünk a felszínre”
2013. March 11.
Beruházók, kivitelezők felé minden adósságát kifizette Érmihályfalva, jelentette be egy találkozón Nyakó József polgármester. Ehhez kormányhitelt használtak fel.
/vlm/Image/Show/84/
Ahogyan arról beszámoltunk, Érmihályfalva képviselő-testülete megszavazta, hogy vegyék igénybe a kormány által az önkormányzatoknak ajánlott kedvezményes hitelt az adósságok törlesztésére – részletek itt.
Péntek délután a városvezetők találkozót tartottak a vállalkozókkal a kultúrházban, ezen jelentette be Nyakó József polgármester: a megyében négy település kapta meg az így igényelt hitelt, az egyik Érmihályfalva.
Ennek eredményeként 1.5 millió lejt kapott a város, amivel minden, beruházók és kivitelezők felé lévő adósságától megszabadul, a szerződést már aláírták. A tavalyi választások óta ezzel összesen 3.6 millió lejnyi adósságot törlesztettek.
Kérdésünkre az elöljáró hozzátette: az 1.5 millió lej adósság “átalakult” egy 5 éves, kedvezményes hitelre, ám a beruházók felé megszűntek az adósságok. Ez azt jelenti, hogy az elsődlegesnek számító, darabban lévő csatornázást lehet folytatni, a kivitelezővel “új lapot” lehet nyitni. Most érezhetjük úgy, hogy mínuszból a felszínre értünk, ahonnan majd lehet már fentebb kapaszkodni – fogalmazott az elöljáró.