(Fél)Évzáró polgármesteri gondolatok

(Fél)Évzáró polgármesteri gondolatok
2012. December 20.
Nyakó József polgármester fél évvel a helyhatósági választások után, a 2012-es év végéhez közeledve fogalmazta meg röviden az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján "félévzáró" gondolatait.
/vlm/Image/Show/84/
Nyakó József polgármester

Nyakó József polgármester fél évvel a helyhatósági választások után, a 2012-es év végéhez közeledve fogalmazta meg röviden az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján “félévzáró” gondolatait.

A város vezetését befolyásoló döntéseit mindig az őt delegáló RMDSZ választmányával, illetve a szervezet képviselőtestületi frakciójával konzultálva, továbbá közvetlen munkatársaival – Karsai Attila alpolgármesterrel, Benkovits Angela főkönyvelővel, Chiş Gheorghéval, a pénzügyi szakbizottság elnökével – egyeztetve hozza meg, mondta a polgármester. Munkájában és döntései meghozatalában a lelkiismeret diktálta szabályokat követi, az erkölcs és a törvények szabta határokon belül. Sokat kell munkálkodnia azon, hogy érdekeltté tegye a lakosságot közös dolgaink megoldásában. A városvezetés szabályainak megítélését egy kölcsönös bizalmi alapra kell terelni, mert ez tapasztalata szerint éveken át ellenséges, és fertőzött volt.

Az ezekben a napokban tapasztalható szeretet-megnyilvánulásokat, amelyek jó érzéssel töltik el az embereket, jó lenne “átmenteni” a sokkal számosabb, úgynevezett szürke hétköznapokba is, megőrizve az egymás iránt ilyenkor mutatott és érzett szeretetet, szimpátiát, tiszteletet. Nem lehet azonban figyelmen kívül hagyni, hogy a lakosok között vannak olyanok is, akiket fegyelmezni kell, de mindez csak a város, a közösség egészének javát, előrehaladását kell szolgálja.

Az eltelt hónapokat értékelő mérlegelést, illetve a jövőre vonatkozó elképzeléseit a január 18-ra tervezett lakossági fórumon fogja bővebben ismertetni, melyre máris meghív minden, a város dolgai iránt érdeklődőt, tette hozzá a polgármester, aki ez úton is kíván Érmihályfalva minden lakosának békés karácsonyi ünnepeket, és boldog új évet.

Keresés